Arjen Arî toprağa verildi

Yakalandığı akciğer kanserine yenik düşen Kürt yazar ve şair Arjen Arî, Diyarbakır'da yapılan törenle toprağa verildi.

Arjen Arî toprağa verildi

Kürt yazar-şair Arjen Arî Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi. Ari'nin cenaze törenine BDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Kurdi-Der Genel Başkanı Burhan Zoroğlu gazeteci ile sevenleri katıldı.

                                             

CENAZE TÖRENİ

Cenaze töreninde konuşan Osman Baydemir, mazlum halk için çalışıp yaşamını yitirenlerin çok kutsal olduğunu ifade ederek "O ölüm ki kutsal topraklarda ve mazlum halk için ise çok önemli. Arjen de bunlardan biriydi. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

KÜRT DİLİ ÜZERİNDE

Söz alan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise ölümlerin tümünün çok acı verdiğini söyledi. "Her gün ölümler yaşanırken Arjen'in yaşamını yitirmesi daha da acı oldu" diyen Beştaş, "Arjen, Kürt dili üzerinde çok önemli çalışmaları vardı. Kürtçenin ileriye gitmesi, gelişmesi için çok çaba sarf etti. Ona uğurlar olsun" şeklinde konuştu. Cenaze töreninde şiirler okundu. Yapılan konuşmaların ardından, Arjen Arî'nin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz