Görüş Bildir

Askerlerle iftar yemeği

Vali Güzeloğlu, Silvan’da görev yapan Jandarma Komando Alay Komutanlığında askerlerle birlikte iftar açtı.

Askerlerle iftar yemeği

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda düzenlenen İftar programına katılarak mehmetçikle birlikte iftar açtı.

İftar Programına Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Aslanhan, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ersin Eser, Silvan kaymakamı Adem çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Albay Gönen Süslü ile askerler katıldı.

 Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Albay Gönen Süslü'nün açılış konuşması ile başlayan iftar programı Vali Güzeloğlu’nun konuşması ile devam etti.

MEHMETÇİK'E SESLENDİ

Vali Güzeloğlu, konuşmasına; “Bugün mübarek Ramazan ayının manevi açıdan çok anlamlı bir iftar akşamında, bu kahramanlar çatısı altında olmaktan bu sofrada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vatanın, bayrağın, ezanın, bütün değerlerimizin uğruna şehadete yürüyen ş bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Rabbim onlardan razıdır. İnşallah bizleri de cennetinde onlara komşu eylesin” diyerek başladı.

İHANETLİKLERE KARŞI

Konuşmasının devamında Güzeloğlu şöyle dedi; “Bu büyük millet, devlet, tarihin her döneminde, adaleti, insanlığı, ahlakı temsil eden, bu değerler uğruna canını seve seve feda eden ama söz konusu vatan olursa her şeyini bir lahzada, düşünmeden, gözünü kırpmadan, ihanetin karşısında dimdik durarak mücadele eden bir asil duruşun milletidir.”  Vali Güzeloğlu, “Her kim bu değerlere kasteder, ihaneti temsil ederse, akıbeti, kahrolmak, yok olmak tükenmektir. Hamdolsun bugün, bir büyük kahramanlık destanı sergileyen, Şehitler Tepesinin kahramanları nurlanan şehitlerin yanında onurlanan kahraman gazi evlatların kararlılığıyla tehditleri, bırakın sınırlarımızda, sınırlarımızın ötesinde dahi bertaraf etmeye, hatta insanlık adına ortaya konan bir büyük iradeyi sergilemenin onuru ve gururu içerisindeyiz”  diye konuştu.

Vali Güzeloğlu,  “Bu devletle milleti ebediyete kadar sonsuza kadar, gelecek her gün güçlenerek, gelişerek, dostuna güven ve düşmanına ürperti veren gelişme ile sonsuza kadar mukadder eylesin. Diyarbakır'da sağlanan huzur ve güven ortamının her köşede her kişiye hissedilmesinin kahramanı olarak sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul kabul eylesin. Devletimize ve milletimize sonsuza kadar korusun inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası akşam ezanının okunması ve yapılan dua ile iftar açıldı. İftar yemeğinin ardından edilen dua ile program sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi