Görüş Bildir

Azadî partileşiyor

Azadî Hareketi'nin 3 ismi tarafından oluşum içerisindeki kimi tartışmalara dair yapılan yazılı açıklamada “Hak Adalet ve Hürriyet İçin Kürdistan İslami Partisi” (Partiya Azadî) adıyla partileşileceğini duyurdu.

Azadî partileşiyor

Azadî Hareketi, oluşum içerisinde son dönemde yaşanan kimi tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada, Hareket içerisindeki bazı yöneticilerin keyfi bir şekilde hareket ettiği üzerinde durularak, bu nedenle kamuoyuna zaruri bir şekilde açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.

 PARTİLEŞME KARARI

“4 Nisan 2019 tarihinde yapılan hileli MYK toplantısında alınmıs¸ olduğu söylenilen kararların geçersiz ve yok hükmünde olduğu belirtilen açıklamada, 23 Temmuz 2017 tarihli MYK kararlarının geçerli olduğu ve Azadî Hareketi'nin Ayetullah Aşıti’nin sözcülüğünde devam ettiği vurgulandı. Yine oluşum yoluna partileşerek devam edeceği bilgisi de paylaşıldı. Alınan partileşme kararı doğultusunda ise, Azadi Hareketi'nin “Hak Adalet ve Hürriyet İçin Kürdistan İslami Partisi” (Partiya Azadî) adını alacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi