Başkanın yeğeni vuruldu

AK Parti Çermik Belediye Başkanı Karamehmetoğlu'nun yeğeni Metin Karamehmetoğlu silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Karametoğlu ile birlikte iki kişi ağır yaralandı.

Başkanın yeğeni vuruldu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Belediye Başkanı AK Partili Şeyhmus Karamehmetoğlu'nun yeğeni Metin Karamehmetoğlu  ve yanındaki Cuma İpek yüzü maskeli 1 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Karamehmetoğlu ve İpek'in hayati tehlikesi devam ederken, polis saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

SALDIRGAN MASKELİ

İddiaya göre başına ‘poşu’ tabir edilen şal sarıp göz çevresini beyaz boyayla kaplayan kimliği belirsiz 1 kişi apartman boşluğunda Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu'nun yeğeni 37 yaşındaki Metin Karamehmetoğlu ve yanında bulunan 29 yaşlarındaki arkadaşı Cuma İpek'e gelişi güzel ateş açtı. Saldırgan silahındaki tüm mermilerini boşaltıkten sonra olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili yapılan ihbar üzerine, sağlık ve polis ekipleri saldırının yapıldığı bölgeye sevk edildi.

YARALILARIN DURUMU AĞIR

Olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından, İl Sağlık Müdürlüğünden ambulans helikopter istendi. Yaralı Karamehmetoğlu ile İpek, gelen ambulans helikopterle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

KAPSAMLI SORUŞTURMA AÇILDI

Polis olay yerinde inceleme yaparken saldırganın kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor. Olayın terörle bağlantısının olup olmadığı araştırılırken yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Yaralılar hastanede ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Başkan Karamehmetoğlu'nun yeğeni Metin'in bir süre önce ümreden gelen kayınbabasına yaptığı ziyaretten, sonra saldırıya uğradığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz