Başkanlar buluştu!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı başkanlığında bir araya gelen HDP’li belediye başkanları, yerel yönetimlerde yaşanan sorunları masaya yatırarak, ortak çözüm önerilerinde bulunuldu.

Başkanlar buluştu!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır merkez ve ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi başkanı Dr. Selçuk Mızraklı başkanlığında, Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Yerel yönetimlerde yaşanan sorunların daha hızlı çözümü ve vatandaşlar nitelikli hizmet sunmak amacıyla yapılan toplantıda, kentin sorunları masaya yatırıldı.

 ‘GABB YENİDEN AKTİFLEŞMELİ’

Yakın zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin (GABB) yeniden oluşumuyla ilgili sürecin başlatılacağını açıklayan Baykan Mızraklı, bölgede yerel yönetimlerin gelişmesi açısından GABB’ın önemine dikkat çekti. Kentte tepkilere neden olan ilaçlamaya dair bilgilendirmede bulunan Mızraklı, dünyada ve Türkiye’de ilaçlama örneklerini sıralayarak, ilaçlama konusunda daha bilimsel ve etkili bir çalışmayla eski alışkanlıklarını bir kenara bırakmaları gerektiğinin altını çizdi.

Mızraklı’nın konuşmasının ardından ilçe belediyeleri, çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İlçe belediyelerinin eşbaşkanları, kentte yaşanan sorunları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulacak koordinasyonla aşabileceklerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz