Görüş Bildir

Barolar Birliği yeni başkanı Feyzioğlu, 'TC2ye laf söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum" dedi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti'ne söz söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum" dedi.

Barolar Birliği yeni başkanı Feyzioğlu, 'TC2ye laf söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti'ne söz söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Çorum Barosu’nun 64. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen gala yemeğine katıldı. Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Çankırı, Amasya, Tokat baro başkanları ve avukatların katıldığı yemekte konuşan Feyzioğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi anarak konuşmasına başlayan Feyzioğlu, görevlerinin onu yanlış tanıtmak isteyenlere rağmen doğruyu söylemek olduğunu ifade etti.

Elçi’nin sağduyunun sesi olduğunu dile getiren Feyzioğlu, “Bakmayın onun öldürülmesi ve cenazesi üzerinden birilerinin bir kısım propaganda yapmaya çalıştığını, önemsiyorum duruşunu. Çünkü bu duruş 79 baro başkanının ve Barolar Birliği’nin Türkiye’yi kenetleyen duruşudur. Her konuda ayrı düşünmek zorunda değiliz. Hatta mümkünse çok farklı farklı düşünelim. Ama birbirimizle aynı terimlerden aynı hususları anlayacak şekilde anlaşalım, konuşalım. Birbirimizi dinleyelim. Konuşmazsak bu ülkeyi bir arada tutamayız. Birbirimize değer vermezsek, anlamaya çalışmazsak birliğimizi, beraberliğimizi sağlayamayız” dedi.

Zor bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Feyzioğlu, “Kararlıkla şunu hep birlikte söylemek zorundayız. Devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa hepimiz ne adaletten, ne gelecekten, ne refahtan, ne insan haklarından, ne aydınlık bir gelecekten söz ederiz. Şu halde devleti yıkmak isteyen her güce karşı tek vücut olmak zorundayız. Kanlı terör örgütü PKK’ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti’ne söz söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meslekte 40 ve 50 yıllarını dolduran avukatlara plaket verildi.

Metin Feyzioğlu kimdir?

Prof. Dr. Turhan Feyzioğlu ve Leyla (Cıngıllıoğlu) Feyzioğlu'nun kızı Saide (Feyzioğlu) Buçukoğlu (1950-1969) ile Mehmet Buçukoğlu (1945-2000) çiftinin tek çocuğudur. Annesi doğum sırasında vefat edince, dedesi ve anneannesi tarafından büyütülmüştür. 1986 yılındaTED Ankara Koleji'nden, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.[2] 1992 yılında Kamu Hukuku yüksek lisansını tamamlamıştır. Kamu Hukuku alanında 1995 yılında doktor unvanını almıştır. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Columbia Üniversitesi'nde Hukuk İngilizcesi sertifikasını almıştır. 2000 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör olmuştur. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olmuş ve bu görevi bir yıl sürdürmüştür. 2009 yılında kamuoyunda önemli yer tutan Münevver Karabulut cinayeti'nde katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası ve suç ortağı Nida Garipoğlu'nun avukatlığını yaptı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir