Görüş Bildir

Bayraktar, ''Aile içi iletişim'' konferansında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Çocuklarımızı çok iyi yetiştirip onlara çok iyi sahip çıkmalıyız. Onlara ne pahasına olursun çok dua edeceğiz'' dedi.

Bayraktar, ''Aile içi iletişim'' konferansında
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde AK Parti Kadın Kolları Kolları tarafından düzenlenen "Aile içi iletişim" konulu konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

Çok sayıda kadının takip ettiği programda konuşmaların ardından kürsüye gelen Bakan Bayraktar, dünya nüfusunun 7 milyarı aştığını belirterek, “İslam dünyasının da 1.5 milyara yakın nüfusu var dünyada. Kanuni Sultan Süleyman'ın imparatorluğu döneminde dünyada Müslümanlar nüfus bakımından birinci sıradaydı. Ancak bu daha sonra ekonomik girdiyle birlikte değişti. Gittikçe dünyada aileler küçülüyor, İslam dünyasında da böyle, diğer ülkelerde de böyle. Evvelden büyük aileler vardı. 20-40 kişilik aileler vardı. Şimdi Türkiye'de ortalama aile nüfusu, tüm Türkiye'de 3.7. Dünyada da aynı şekilde azalıyor ve şehircilik artıyor. Dünyada şehircilik yüzde 50'yi geçti, Türkiye'de yüzde 76, köyler boşaldı. Böyle bir dünyadayız. Manevi değerler, dini duygular da maalesef zayıflıyor. En büyük nüfus 2.5 milyara yakın Hrıstiyanlar. Ama artık Hrıstiyanlık, din olmaktan çıktı. Bir kültür boyutu var, kültür olmuş. Ama din öyle değil. Din bir öğretidir, hayat biçimidir. İnsanlara huzur, mutluluk veren, insana yaşama şekillerini öğretir. Cenabı Allah'ın dinlerinde, 4 kitabında böyle. Şimdi bizim dinimizi bu hale getirmek istiyorlar" diye konuştu.

"Çocuklarımızı çok iyi yetiştirip onlara çok iyi sahip çıkmalıyız. Onlara ne pahasına olursun çok dua edeceğiz” diye devam eden Bakan Bayraktar, daha sonra AK Parti iktidarının hizmetlerden söz etti. Bayraktar, yerel seçimlere 14 aylık bir süre kaldığını, çalışmalara daha ağırlık vereceklerini belirtti.

Trabzon'a yapılacak hizmetlerden bahseden Bayraktar, "Trabzon'da sanayi kuracağız. İnşallah bir aksama olmazsa, Tonya'da çimento fabrikasını kuracağız. Ona da karşı çıkanlar var. Şimdiki çimento fabrikaları, eczane dükkanı gibi; bacalarından toz, karbondioksit çıkmıyor. İki milyon ton kapasiteli yıllık, ilk etapta 2 bin kişi istihdam edilecek. Daha sonra diğer aksamları tamamlandığında limanı da yaptığımız takdirde burada 5 bin kişi istihdam edecek. Yani 5 bin haneye iş getirecek, böylece ihracatımızı artıracak" diye konuştu.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi