Bayramda hava nasıl olacak 2020! Yarın hava durumu Lodos fırtınası Batıdan başlayacak

Bayramda hava durumu nasIl olacak. MüBarek Ramazan bayramı 24 mayıs 2020 'de kutlanacak. Ramazan Bayramı'nda uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile birlikte bayramda hava durumu nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak 2020! Yarın hava durumu Lodos fırtınası Batıdan başlayacak

Bayramda hava durumu nasIl olacak. MüBarek Ramazan bayramı 24 mayıs 2020 'de kutlanacak. Ramazan Bayramı'nda uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile birlikte  bayramda hava durumu nasıl olacak? sorusu merakla araştırılıyor. Eş dostumuzdan, büyüklerimizden ayrı ve evde geçireceğimiz buruk bir bayram olsa da  hava durumu şimdiden merakla araştırılıyor.

Geçtiğimiz hafta yurdumuzu etkisi altına alan hava sıcaklığı yarından itibaren yrini rüzgarlı serin havaya bırakırken, bayramda hava durumu nasıl olacak sorusunu cevabını da Meteooroloji Genel Müdürlüğü açıkladı. bayramda bizleri serin hava beklemekte. Hafta sonuna gelen Ramazan Bayramı ilk gününde fırtınalı olacağının tahmin edildiği hava durumu açıklamasında sıcaklıkların mevsim normalinin altında olacağı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve Afrika üzerinden gelen sıcak hava dallgası ile birlikte Mayıs ayı rekor sıcaklığı da bu sene kırılmış oldu. Normalleriin 10 ila 13 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini serin haaya bırakmaya hazırlanıyor. Lodostan esecek hava ile ser,nleme yaşanacak. Geçtiğimiz hafta görülen rekor 42 derece sıcaklık yerini 29 dereceye kadar düşürecek.

Ülkemizde etkisini gösteren kavurucu sıcak hava dalgası yarından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Azalacak. 21 mayıs'tan itibaren ülkenin batısından başlayan bir serinleme yaşanacak.  Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede (10-15 °C) olmak üzere yurt genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Balkanlar üzerinden gelecek olan  serin v yağmuru hava , özellikle de İç Ege, Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

24 MAYIS 2020 BAYRAMIN İLK GÜNÜ HAVA TAHMİNİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler