Görüş Bildir

BDP, 'çekilme' mesajı için yeniden İmralı yolcusu

BDP’liler, Örgüt üyelerinin sınır dışına çıkıp silah bırakması sürecine yönelik yaşanan tartışma ve belirsizliklerin aşılması için önümüzdeki günlerde yeniden İmralı’ya gitmeye hazırlanıyor.

BDP, 'çekilme' mesajı için yeniden İmralı yolcusu

Hükümet kaynaklarına göre, Nevruz’da verdiği mesajlara rağmen Kandil’in sınır dışına çıkma konusunda ayak diremesine Öcalan tepkili. Sürece ilişkin devlet yetkilileriyle ayrıntılı müzakereler yaptığını ve mesajlarını da bu doğrultuda verdiğini belirten Öcalan’ın, Kandil’e daha net ve ayrıntılı mesaj göndermek için yeni bir BDP heyetiyle görüşmek istediği ifade ediliyor. Hükümetin de bu konuya sıcak baktığı ve önümüzdeki günlerde Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın yeniden adaya gidebileceği kaydediliyor.

İMRALIYA GİDECEK HEYET

    BDP’li Buldan, sürecin sağlıklı yürümesi için en kısa sürede İmralı’ya gitmek istediklerini bildirdi. Buldan, “Dördüncü bir heyet için parti olarak hazırız. Hükümetten bu konuda henüz bir mesaj almadık ancak bir an önce İmralı’ya gitmemiz gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. Buldan, ‘akil adamlar’ konusunda BDP’nin de bir öneri listesi oluşturduğunu söyledi.

BAŞBAKAN DANIŞMANI

    Başbakan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan da, Kandil’in Öcalan’a rağmen süreci yokuşa sürmeye çalıştığına dikkat çekti. Akdoğan, “Kandil’den birileri açıklama yapıyor. Karayılan bu sıralarda çok konuşuyor. Kendi pozisyonunu gündeme getirme, rol çalma gibi yaklaşımlar... Aslında Öcalan’ın iradesine de gölge düşürecek açıklamalar. Öcalan, ‘şu şartlar olursa siz çekilebilirsiniz’ mi dedi? Yoksa ‘Türkiye’yi terk etme süreci başlamış’ mıdır mı dedi? Sağa sola çekmeye gerek yok. Çok açıktır bu mesaj. Bu mesajı doğru anlamıyorlarsa algılamak istemiyorlarsa Öcalan herhalde buna dönük de bir şey söyleyecektir.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi