BDP'li grup, adliye önünde kararları protesto etti

İkinci KCK davasında 37 tutuklu sanıktan 9’u tahliye edildi. Duruşmanın görüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan 500 kişilik BDP’li grup ve avukatlar karara tepki gösterdi.

BDP'li grup, adliye önünde kararları protesto etti

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmanın ardından ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, oy birliği ile eski milletvekili Mahmut Alınak, Yaşar Kaya, Mehmet Nuri Deniz, Veysel Vesek, Cemo Tüysüz, Aydın Oruç, Osman Çelik, Haksan Sadak ile Hüseyin Çalışçı’nın tahliyesine karar verdi. Duruşma sırasında adliye önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik BDP’li grup ve avukatlar duruma tepki gösterdi. Polis, ekipleri adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kararın açıklanmasının ardından basın açıklaması yapan avukatlar, “Böyle bir mahkeme kararını kabul etmiyoruz. Avukatın adli kontrolle salıverilmesini kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın elinden hukuka aykırı bir şekilde alınmış özgürlüklerin bu şekilde mahkeme kararlarıyla, rehin politikasıyla sürdürülmesini kabul etmiyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Duruşmaya gözlemci olarak katılan Fransa Barosu’na bağlı 3 avukat ise gruba destek verdi. Fransız avukatlar, kararların yanlış olduğunu ve konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz