Beyaz tülbentli annelerin çağrısı

Diyarbakır’daki 1 Mayıs miting alanına annelerin açlık grevine ilişkin talepleri damgasını vurdu. Miting alanından sık sık cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ile ilgili sloganlar atıldı. Sahneden sık sık tertip komitesinin belirlediği sloganlar dışında slogan atılmaması yönünde uyarılar yapıldı. Ancak tüm uyarılara rağmen alandan cezaevleri ile ilgili sloganlar atıldı.

Beyaz tülbentli annelerin çağrısı

Miting halay ve sloganlarda sürdü. Müzik gruplarının verdiği müzik dinletilerinin ardından kitle yavaş yavaş dağılmaya başladı. Ancak eylemler sürdü. İstasyon Meydanı'ndan çıkan aileler, Ofis Semtine doğru yürüyüşe geçti. Anneler Ofis kavşağına geldiğinde etraflarını TOMA, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet polisleri sardı. Polis annelerin dağılmasını istedi.

“ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR, HABERİNİZ VARMI?”

Anneler ise “Çocuklarımız ölüyor” diyerek yürüyüşlerini sürdürdü. Ofis Kavşağından, Sanat Sokağı girişine kadar yürüyen annelere çevrede bulunanlar alkış ve zılgıtlarla destek verdi. Polis Sanat Sokağı kavşağında da annelerin önünü keserek dağılmalarını istedi. Burada yaşanan tartışmanın ardından anneler polis ablukasında Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Anneler “Siz yaşayın diye çocuklarımız ölüyor. Haberiniz var mı” diye seslenerek yürüdü. Anneler, “Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyoruz. Çocuklarımız ölüyor. Tecridi kaldırsınlar. Tek isteğimiz çocuklarımızın ölmemesi. Sesimizi duyun” sözleri ile taleplerini dile getirdi. Annelerin yürüyüşü polis eşliğinde sürdü.

Annelerin önü bu defa Belediye Konukevi'nin önünde kesildi. Çok sayıda polis etrafta konuşlandırıldı. Uzun süren görüşmelerin ardından anneler dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz