Birlik vakfı startını aldı

Birlik Vakfı Diyarbakır Şubesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Birlik vakfı startını aldı

Vakfın Sur ilçesi Dabanoğlu Mahallesindeki açılış törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşepir Belediyesi Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Kayseri eski Milletvekili Yaşar karayel, İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacalı, İl Emniyet müdürü Şükrü Yaman, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, AK Parti İl Başkanı S.Serdar Budak, Birlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Metin Evsen,Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ

Açılışın ardından yapılan vakıf binasında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Birlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanlığına getirilen Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, amaçlarının Diyarbakır’da vakıf bünyesinde üniversite kurmak olduğunu ifade etti. Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacalı ise vakfın köklerinin 1916 yılında kurulan Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) bir devamı olduğuna işaret ederek, 103 yıllık maziye sahip bir sivil toplum kurtuluşu hareketi olduklarını söyledi.

MEDENİYET DEĞERLERİ

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, vakfa bugüne kadar emek vermiş ve hayatını kaybeden kişilere Allah’tan rahmet dileyerek, “Birlik Vakfının 1985 yılında kurulduktan sonra 55 ilde teşkilatlanan ama sayılamayacak kadar gönüllerde yer alan hem muhibbi, hem seveni, hem de buna dahil olan çok gönül erleri var. Medeniyet değerlerinin inşasında, özlediğimiz geleceğin hazırlanmasında, maddi ve manevi kalkınmamanın sağlanmasında, geriye dönüp baktığımızda, birlik vakfında emek veren, bu konuda ter döken, bizleri ve bu milleti bugünlere hazırlanan çok değerli büyüklerimiz var. Şüphesiz ki bu hizmet devam edecek. Asıl olanda budur zaten. Maddi değerlerin ihya ve inşasını yaparken ülkemizi güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023, 2053 ve 2071’e hazırlarken asla ve asla ihmal edemeyeceğimiz şey, milli ve manevi noktasındaki duruşumuz güçlendirmektir. Diyarbakır'da biraz önce namazı eda ettiğimiz, 639 yılından itibaren İslam'ın Kalesi olan, o günden bugüne İslami değerlere sahip olan peygamberler ve sahabeler şehri olarak bu noktada hem ilgiyi hem de bu tip katkı ve destekleri çoktan hak ediyor” dedi.

SUR'DA 5 BİN YAPININ İHYASI

Güzeloğlu, Sur’da son yıllarda yaşanan terör olayları ve sonrasında yürütülen çalışmaları anlattı? Güzeloğlu, "Diyarbakır her geçen gün öz benliğine dönük bir büyük iradeyi o geçmiş büyük köklü birikimini, imanı, ahlaki ve İslami kimliğini kazanmak noktasında çok hızlı bir dönüşüm içerisindedir. Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmaktan büyük onur duyduğum Diyarbakır'da yapacağımız her önemli hizmette tam da bu noktadadır. Bütün gayretimizi imkanlarımızı ve sahip olduğumuz bu konudaki birikimimizi Diyarbakır'ın bu öze dönmesinde insanının ve toplumunun bu noktadaki bir duruş ve dönüşümünün gerçekleşmesine tahsis etmekteyiz. İçinde bulunduğumuz Sur, bu anlamda Diyarbakır'ın kalbi ve insanlık tarihinin belki yaşanmış tüm geçmişinin şahidi. Bu noktada ihanet örgütünün ve yıktığı yok etmek istediği Surda 5 bine yakın yapı yeniden ihya edildi, yeniden tamir edildi, yeniden kazanıldı. Yaktıkları yıktıkları camiler yeniden ibadete açıldı. Kiliseleri bile yakan bu vandalizme karşı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu milletin kaynaklarıyla kiliselerde restore edildi ve edilmeye devam ediyor. Biz yıkılan her taşın yerine yenisini koymayı daha güzelini yapmaya muktediriz. Çünkü yapan ve ihya eden bir medeniyeti temsil etmekteyiz. Yıkanlara karşı bu duruşumuzla geleceğe doğru yürüyüşümüzde Birlik Vakfı'nın çok önemli katkılarını bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum.” diye konuştu.

PEYGAMBERLER ŞEHRİ

İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ise, kurucusu olmaktan mutluluk duyduğu Birlik Vakfının memleketi olan Diyarbakır’da açılmış olmasından dolayı onur duyduğunu kaydederek, “Diyarbakır, Anadolu’nun İslam’la tanışan ilk şehri. 1380 yıl önce Hz. Ömer döneminde İyaz Bin Ganem komutasındaki ordu tarafından aylar süren muhasaranın ardından fetih edildi. Bu fetih sırasında 27 şehit sahabemiz var. Komutanlardan Halid Bin Velid, bir taraftan zafere sevinirken, öbür taraftan oğlu Hz. Süleyman’ı şehit veriyor. O günden bugüne Diyarbakır hep Müslüman kalmış, onun için biz Diyarbakır’a peygamberler ve sahabeler şehri diyoruz” diye konuştu.

DÜNYA LİDERİ ERDOĞAN

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ise, diyarbakır’ın önemine değinerek, “Diyarbakır bölgenin en değerli lider şehirdir. Peygamberler ve sahabeler şehridir” şeklinde konuştu.  Kahraman, “Bizim görevimiz önce ahlak ve maneviyatı yerleştirmek olmalıdır. Türkiye dünyada bir lider konumuna geldi.  Kasımpaşa’dan bir delikanlı çıktı, İmam Hatip mezunu. İstanbul’da kendini ispat etti. Hapse attılar artık muhtar bile olamaz dediler. En büyük Hesap Sahibi onu Cumhurbaşkanı yaptı. Ve bugün bir dünya lideri Tayyip Erdoğan’a sahibiz. Kolay değil dünya lideri olmak. Ruh var, inanç var, İslami şuur var. Haçlılara karşı Selahaddin Eyyubi ruhu var. Birlik ve bütünlük içinde olmamız lazım. Bazı yanlış yapanlar var. Onlara kanmamamız lazım” diyerek vakfın hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Birlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Metin Evsen, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz