Görüş Bildir

Bombalı tuzak!

Kulp'ta önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı, köylüleri taşıyan minibüsün geçişi esnasında infilak ettirildi. Saldırıda; 4 sivil şehit oldu, 13 kişi de yaralandı.

Bombalı tuzak!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, odun toplaya giden köylüleri taşıyan köy minibüsününün geçişi sırasında terör örgütü militanları tarafından daha önce tuzaklanan el yapımı patlayıcı (EYP) infilak ettirildi. Saldırıda 4 kişi şehit oldu, 13 kişi de ağır yaralandı.

ODUN TOPLAYAN KÖYLÜLER

Alınan bilgiye göre, korkunç saldırı olayı, dün akşam saat 18.00 sıralarında Kulp ilçesinin, Üçyol mevkinde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen, köy minibüsü Ormanlık bölgede odun toplayan köylüleri, alarak köye dönmek üzere yola çıktı. 20'e yakın kişinin içerisinde bulunduğu minibüs, Üçyol mevkiine geldiği esnada, PKK'lı teröristlerce daha önce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

4 KİŞİ ŞEHİT OLDU, 13 YARALI

Patlamayla birlikte minibüs adeta havaya uçarak, şarampole yuvarlandı. Saldırıda minibüste bulunan köylülerden 4'ü olay yerinde feci şekilde hayatlarını kaybederek, şehit oldu. 13 köylü de olayda ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Diyarbakır ve Kulp ilçesinden Sağlık, UMKE ve güvenlik ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerine intikal eden sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kulp ve Diyarbakır'aki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının hayatı tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, şehit düşen dört köylünün cenazesi, Kulp devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Terörle mücadelede üst üste darbeler alan PKK'nın, haince gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonrasında, bölgede hava destekli operasyonlar başlatıldı. Bölgede geçişler yasaklandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valiliği, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle denildi: "İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş, 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır. Menfur saldırı olayında şehit olan köylü vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

ERDOĞAN, VALİDEN BİLGİ ALDI

Buarada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu telefonla arayarak Kulp ilçesindeki 4 kişinin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu menfur terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara da acil şifa dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi