Görüş Bildir

Cinayet sanığı: Para için yaptım!

Samsunda pompalı tüfekle ateş etmek suretiyle 30 yaşındaki Alper Sel'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Recep İçlek, mahkemede ilginç bir açıklamaya imza attı. İçlek; cinayeti para karşılığında üstlendiğini ve olayı yapan kişinin de Murat Uysal olduğunu iddia etti.

Cinayet sanığı: Para için yaptım!

Samsunda pompalı tüfekle ateş ederek 30 yaşındaki Alper Sel'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Recep İçlek, mahkemedecinayeti para karşılığında üstlendiğini, olayı yapan kişinin tutuksuz yargılanan 33 yaşındakiMurat Uysal olduğunu öne sürdü.

YOL VERME MESELESİ

Olay 4 ay önce İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi Yaşar Doğu sokakta meydana geldi. DHA'da geçen haber doğrultusunda; iddiaya göre Recep İçlek, Murat Uysal, 19 yaşındaki Hüsame Ünveren, 25 yaşındaki Ünal Eker'in içinde bulunduğu Gürcistan plakalı otomobille, Alper Sel'in kullandığı otomobil, İlyasköy Mahallesi'nde karşılaştı. Yol verme meselesinden aralarında tartışma çıktı. 

Recep İçlek, otomobilde bulunan pompalı tüfekle, Alper Sel'e ateş edip ağır yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Yaralı kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis şüphelileri yakalayıp gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde Recep İçlek cinayeti işlediğini kabul etti. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Recep İçlek tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MÜEBBET İSTENİYOR

Kasten adam öldürmek suçundan haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Sanıklardan Ünal Eker, duruşmaya katılmazken, diğer sanıklar hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren tutuklu sanık Recep İçlek, "Piknik dönüşü otomobillerin yol verme meselesinden çıkan kavgada Alper Sel elindeki odunla bizim olduğumuz otomobilin ön camını çatlattı. Bu sırada Murat Uysal pompalı tüfeği bana uzatıp, 'vur şunu' dedi. Tüfeği aldım hazneye mermi verirken tutukluluk yaptı. Otomobilden inen Murat, 'ver lan şunu' diyerek tüfeği elimden alıp bir el ayağına doğru, bir el havaya ve bir elde üzerine ateş etti. Ben ilk ifademde aileme bakılacağı söylenip para teklif edildiği için suçu üstlendim. Ancak verilen sözler tutulmadı. Cinayeti Murat işledi" dedi.

SUÇU BİRBİRLERİNE ATTILAR

Murat Uysal ise arkadaşının yalan söylediğini ifade ederek, "Cinayeti Recep işledi. Benim bir işim ve gelirim yok ki para talep edeyim. Ayrıca görgü tanıkları ve alınan örnekler var, onlara bakılsın. Ben kesinlikle ateş etmedim" diye konuştu. Diğer sanık Hüsame Ünveren ise cinayeti Recep İçlek'in işlediğini savundu. Tanık ifadelerini alan mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi