Görüş Bildir

Çocuk hak ihlalleri son bulsun

TÖP Çocuk Hakları Meclisi Sözcüsü Hatice Göz, “Çocuk hakkı ihlallerinin son bulması ancak bütünlüklü bir politika ile mümkündür” dedi.

Çocuk hak ihlalleri son bulsun

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Çocuk Hakları Meclisi,  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında Kadıköy ilçesinde bulunan il binalarında basın toplantısı düzenledi.  Basın metnini TÖP Çocuk Hakları Meclisi Sözcüsü Hatice Göz okudu. Çocukların birey olarak görünmediği ve haklarının korunmadığına dikkat çeken Göz, “Devletin çocuğa bakışı aileden okula kadar birçok kurumda ve bizzat toplumun içinde, toplumun ve yetişkinlerin istekleri çerçevesinde biçimlendirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

İSTİSMARDA 3’ÜNCÜ SIRADA

Birleşmiş Milletle Çocuk Hakları Sözleşmesine değinen Göz, "Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda Türkiye'ye baktığımızda, çocukların haklarının korunmadığını ve çocukların mutlu bir çocukluk geçirmediğini söyleyebiliriz. Türkiye çocuk istismarında dünyada 3’üncü sırada" dedi.

‘ÇOCUK CEZAEVLERİ KAPATILMALI’

Çocuk cezaevlerinde yaşanan ihlallere işaret eden Göz, çocuk cezaevlerinde şartların her geçen gün kötüleştiğini ve devlet gözetimi altında bulunan çocukların ağır hak ihlallerine maruz kaldığını ifade etti. Göz, çocukların yaşama ilkesi gereği çocuk cezaevlerinin derhal kapatılması gerektiğini söyledi.

EĞİTİM HAKLARI İHLAL EDİLİYOR

Pandemiyle birlikte çocukların eğitim hakkına erişmediğini belirten Göz, “Uzun süre okulların kapalı olması eğitim kaygılarını arttırıyor. Bunun yanı sıra yoksul ailelerin çocukları dijital eğitime erişemiyor. Devletin bu durum hakkında da bir iyileştirme yapmadığını biliyoruz" ifadesinde bulundu.  Göz, “Ülkenin bütünlüklü bir çocuk hakları politikasına ihtiyacı var. Çocuk hakkı ihlallerinin son bulması ancak bütünlüklü bir politika ile mümkündür” diye konuştu. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi