Görüş Bildir

Çur’a 6 yıl 3 ay hapis

Yenişehir Belediyesi encümeni Nevriye Çur’a “örgüt üyesi olmak” 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Çur’a 6 yıl 3 ay hapis

Çur hakkında Diyarbakır’ın Lice-Hani-Hazro ilçelerinde 2015'teki sokağa çıkma yasağının ilanıyla başlatılan operasyonların durması için canlı kalkan eylemlerine katıldıktan sonra gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra soruşturması genişletilerek “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya İçişleri Bakanlığının kararıyla görevden uzaklaştırılan ve tutuksuz yargılanan Çur ve avukatı katıldı.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Mütalaasını mahkemeye sunan iddia makamı Çur’un canlı kalkan eylemine katıldığı sırada yakalandığın belirterek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi olan Çur’un PKK propagandasına dönüşün çok sayıda eyleme katıldığını savundu. Savcı, elde edilen tape kayıtları, gizli tanık ifadeleri, eylemlerindeki süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk ve eylemlerini örgüt üyesi boyutuna ulaştığı ve üzerine atılı “örgüte üye olma” suçunu işlediğini dile getirerek, ceza talebinde bulundu.

Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulunan Çur, gizli tanık beyanlarını kabul etmediğini, örgüt üyesi olmadığını dile getirerek beratını talep etti.

‘8 MART VE 25 KASIM EYLEMLERİ SUÇ OLMAMALIDIR’

Avukat ise mütalaaya katılmadıklarını, müvekkilinin HDP üyesi olduğunu ve aday tanıtım toplantısına katılmasının gayet doğal olduğunu söyledi. Avukat, “Bu konuda müvekkile suç isnat edilemez. Müvekkil siyasetçi olması nedeniyle bazı taziyelere katıldı. Bölgede taziyenin kim olduğuna bakılmaksızın kurulan taziyelere katılım sağlanmaktadır. 8 Mart ve 25 Kasım’da yapılan eylemlerin suç teşkil etmemesi gerekir. Mütalaada hangi eylem, etkinlik ve fiilden dolayı cezalandırılması talep edildiği belirtilmemiştir” diyerek beraat talebinde bulundu.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından Çur'a, “örgüt üyesi” olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası ve 2911 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlediği iddiasıyla 5 ay hapis cezası verdi. 2911 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlediği iddiasıyla 5 ay hapis cezasını ertelenmesi yoluna giden mahkeme, yargılama kesinleşinceye kadar Çur’a uygulanan adli kontrol tedbirinin devamı yönünde karar aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi