Görüş Bildir

Dargeçit JİTEM Davası tıkandı: 4 yıldır savcı aranıyor

Dargeçit JİTEM Davası’nın 19’uncu duruşmasında da sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkmazken, 4 yıldır dinlenmesine karar verilen dönemin Savcısı Adem Kul hakkındaki “zorla getirilme” kararı yinelendi.

Dargeçit JİTEM Davası tıkandı: 4 yıldır savcı aranıyor

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasında 3’ü çocuk 8 kişi ile ailelere bilgi verdiği iddia edilen Uzman Çavuş Bilal Batır'ın kaybedilmesine ilişkin açılan ve sonrasında nakledilen davanın 19’uncu duruşması görüldü. Aralarında dönemin karakol komutanının da bulunduğu 18 kişi hakkında “taammüden öldürme” suçlamasıyla açılan ve dava duruşması Adıyaman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Duruşmada, mağdur avukatları hazır bulundu. Avukatlar, bir önceki duruşmadaki taleplerini tekrarlayarak, sanıkların tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma talebini reddetti.

MÜTAALA OKUNACAK

Mahkeme, tanık olarak dinlenmesine karar verilen dönemin Dargeçit Savcısı Adem Kul hakkında adres tespitinin yapılıp bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesi kararını yineledi. Ayrıca, savcının yurtdışına çıkıp çıkmadığı da sorgulanacak. Tanık Dilek Tok, Abdullah Çolak ve Kazım Aslan adlı emekli öğretmenlerin de bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanması üzerine savcıya gönderilmesine karar verdi.

Duruşma 2 Kasım’a ertelendi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi