Görüş Bildir

"Davutoğlu, Kasım'da partisinin tabelasını asıyor"

Davutoğlu'na yakın bir kaynak, kurucular kuruluna son şeklinin verilmesinin ardından partinin ismi ve logosunun belirleneceğini söyledi

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2019'un Kasım ayında partisinin tabelasını asmaya hazırlandığı iddia edildi. Davutoğlu'nun partisinin tüzük ve programının yazım aşaması tamamlanmak üzere olduğu belirtilirken, kurucular kuruluna da son şeklinin verilmesinin ardından partinin ismi ve logosu belirlenecek.

Yeni parti için kolları sıvayan Davutoğlu, İstanbul ve Ankara'da çalışmalarını sürdürüyor ve çekirdek kadroyla sık sık bir araya geliyor. Her ilde oluşturulan komisyonlar da teşkilatlanma çalışmalarını yürütüyor.

Kurucular kurulu oluşturuluyor

Kurulacak partinin tüzük ve programının yazım aşaması tamamlanmak üzere olduğu belirtilirken, kurucular kuruluna da son şekli veriliyor. Programda adalet, insan hakları, demokrasi, özgürlük konusu ön plana çıkacak. "Yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilecek", "akraba ve adam kayırmacılığı olmayacak" ve "adil bir gelir dağılımı" vurgusu yapılacak.

Davutoğlu'na yakın bir kaynak, "Kasım sonuna kadar bunu bitirmeye çalışıyoruz. Partileşmeden sonra il başkanları binaları tutacak, kongreler yapılacak" değerlendirmesini yaptı.

"15 Temmuz'da meydanlara çıkan il başkanları bizimle"

Gökdemir'e konuşan kaynak, "Eski il başkanları (AK Parti'den ayrılan) alanlarda çalışıyor. 15 Temmuz'da meydanlara çıkan, 15 Temmuz'a karşı direnen, ilk meydanlara çıkan il başkanlarımız var onlar şu anda bizimle beraber çalışıyor" dedi.

"AK Parti kurulurken parası mı vardı?"

"Paranız var mı?" sorularına da Davutoğlu'na yakın kaynak, "Bir işe dava ruhuyla bakılırsa paraya gerek yok, o para kendiliğinden oluşur. Bir işte menfaat ilişkisiyle bir araya gelinirse herkes paraya bakar. Biz bu işe bir dava ruhuyla bakıyoruz. AK Parti kurulurken parası mı vardı? Hepimiz elimizi cebimize attık, teşkilatları kurduk. Bizim partimizi halk kuruyor, hoca (Davutoğlu) buna önderlik ediyor, paramız pulumuz her şeyimiz de kendiliğinden ortaya çıkıyor. Hoca bu işlere falan kafasını takmıyor" açıklamasında bulundu.

Anketler ne diyor?

Davutoğlu'na yakın kaynak anketlerdeki oy oranlarına ilişkin de, "Bazı anket firmaları şunu söylüyor, her gün hocanın trendinin yükseldiğini, son dönemlerde hızlanarak devam ettiğini söylüyorlar. Bu düşüş orada yaşandıkça, kaçışlar yoğun bir şekilde en gidilecek yer, kendilerine yakın gördükleri parti, kurulacak partiyi, hocanın partisini görüyorlar. O nedenle hocanın partisi hızlı bir şekilde daha parti olmadığı halde Davutoğlu hızlı bir şekilde yukarı doğru oy oranı gidiyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi