Görüş Bildir

DBP İl Eşbaşkanı Gülmez tahliye edildi

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında tahliye edildi.

DBP İl Eşbaşkanı Gülmez tahliye edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "örgüt üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşmaya, Gülmez tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken avukatı Burhan Arta ve Cemile Turhallı Balsak duruşmada hazır bulundu. 

 GÜLMEZ’E TAHLİYE KARARI

Gülmez, partisinin faaliyetleri nedeniyle hakkında açılan başka bir dosyanın görülmekte olan dosyayla birleştirilmesine ilişkin savunma yaptı. Kürtçe ifadesinin tercüman aracılığıyla Türkçeye çevrildiği Gülmez, iddiaları kabul etmediğini, kendisinin siyasetçi olduğunu ve aynı zamanda da İnsan Hakları Derneği üyesi olduğunu belirtti. Dosyada suçlama konusu yapılan eylemlerin demokratik niteliğine işaret eden Gülmez, "Dosyada yer alan etkinlikler demokratik etkinliklerdir. Tutukluluğumun üzerinden 4 aylık bir süre geçti. Toplamda 9 ay bu dosyadan tutuklu kaldım, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. 

Savcı, Gülmez'in tutukluluğu devamı yönünde karar verilmesini istedi.  Gülmez'in avukatı, gelecek celse ayrıntılı beyanlarda bulunacağını belirterek, birleşen dosyadaki eylem ve etkinliklerin görülen dosyadakiyle aynı olduğunu belirtti. Müvekkilinin gözaltına alındığında koronavirüs olduğunu, emniyette götürülüp test yapıldığını ve testin pozitif çıkmasıyla serbest bırakıldığını, müvekkilinin bu sürede evden bir yere gitmediğini vurgulayan Arta, aynı dosyadan müvekkili hakkında tekrardan tutuklama kararının çıktığına işaret etti. Müvekkilinin delilleri karartma durumunun söz konusu olmadığını, dosyada zaten delilin bulunmadığını, delil olarak sunulanların siyasi mahiyetli hareketler olduğunu dile getiren Arta, müvekkilinin tahliyesini talep etti. 

Mahkeme, delillerin toplanmış olması ve Gülmez'in tutuklu kaldığı süreyi göz önüne bulundurarak, yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 19 Ekim'e erteledi. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi