Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı: Salgının gerçek verilerini paylaşın

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı salgın verilerinin inandırıcılığını yitirdiğini belirten Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, hükümetin gerçek verilere bağlı kalarak kamuoyunu detaylı bilgilendirilmesini istedi.

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı: Salgının gerçek verilerini paylaşın

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanlığı, vaka sayıları hızla artan koronavirüs salgınına dair yazılı açıklama yaptı. Deva Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen’in imzasıyla yayınlanan açıklamada, bilim insanları ve sağlık örgütlerinin önerilerine başvurulmadan yapılan bazı uygulamaların, Türkiye ve bölgede hasta sayılarının ciddi artışlar gösterdiğini kaydetti.

RAKAMLAR GERÇEKTEN UZAK

Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak yayınladığı verilerin kamuoyunda inandırıcılığının kalmadığına dikkat çeken Ülsen, “Sadece ilimizde günlük tespit edilen yeni vaka sayısı 250-300 civarında olup, sadece Güneydoğu’da 1000’e yakın günlük vaka olduğu bilinmektedir. Aynı şekilde sadece ilimizde günlük vefat eden hasta sayısı 2-3’den aşağı düşmediği, bunun da gerçekleri yansıtmadığı bilinmektedir. Ülke genelini baz aldığımızda, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rakamların gerçeklerden uzak olduğu kanaati oluşmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın, İl Valiliği’nin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilimizle ilgili gerçek verilerin lokasyonları ile beraber kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir” dedi.

‘GERÇEK VERİLERE BAĞLI KALIN’

Yurttaşların belirlenen kurallara mutlaka uymaları uyarısında bulunan Ülsen, hükümet ve yerel temsilcilerinden Türkiye’deki salgın verilerinin, gerçek verilere bağlı kalarak bütün detayları ile kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz