Dilan’ın hayat mücadelesi…

Sur ilçesinde ki çatışmalardan kaçarak iki katlı müstakil bir evin alt katına sığınan budak ailesi ekmek alacak para bulamazken bir yandan da ev sahibinin ödenmemiş kira bedeli yüzünden evden atılmak üzere.

Dilan’ın hayat mücadelesi…

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Sanayi Mahallesinde ikamet eden 7 nüfuslu Budak ailesi zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Ailenin 5 çocuğu var Dilan (17) Dilara (15) Şilan(13) Şehmus (10) Hebun (8) 5 çocuğun 3 tanesi okul okuyor, ailenin en büyüğü ise Dilan isminde ki kız çocuğu, aslına bakarsanız evim tüm yükünü Dilan üstlenmiş. Dilan ailesinin maddi durumundan dolayı çok sevdiği okulunu bırakmak zorunda kalmış ve kendisini ailesine adamış. Ona sorduğumuzda ise Annesinin hasta olduğunu ve sürekli bir kişinin onun yanında kalması gerektiğini söylüyor.

Babasının bir ayağından engelli olduğunu bu yüzden de herkesin ona iş vermediğini belirterek çocuklara ve hasta olan annesine kendini feda ettiğini söylüyor.

“Kardeşlerim okulunu okusun karınları doysun”

Dilan’ın tek isteği ise hasta annesinin tedavisini yapılması ve gurbetlerde çalışan babalarının başlarında olması, Dilan kendi hayatından vazgeçtiğini söylüyor daha gencecik yaşında hayatın tüm zorluklarına karşı dimdik ayakta olduğunu vurguluyor. Sıkıntıları bunlarla da bitmek bilmiyor; kendisine mikrofon uzattığımızda ise gözünden yaşlar akıyor hafif tebessüm ederek “ Ben kendim için hiçbir şey istemiyorum kardeşlerim okullarını okusun karınları doysun, annem iyileşsin ve babam başımızda olsun hepsi bu” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor;

“Babam başımızda olsun yeter”

 “Babam sakattır, bir ayağı diğer ayağından kısadır çalışamıyor gurbette çalışıyor bugün beni aradı ve işten çıkarıldığını aynı zamanda 2 aylık maaşını da alamadığını söyledi. Aylık 1000 TL’ye çalışıyordu oda orada onun ihtiyaçlarına bize de ayda 500 gönderiyordu onunla da kiramızı veriyorduk. Şu anda üç kiramız üst üste geldi ve bugün ev sahibimiz geldi dedi “ ya kiramızı verirsiniz ya da evden çıkarsınız bir şet diyemedik sadece olmadığını söyledik. Annem de hastadır mide apandisit ve kalp sorunu var kalp damarları tıkanıkmış üzülmemesi gerekiyor dedi doktor, eğer üzülürse kalp krizi geçirebilirmiş dedi doktor. Aslında ilaçlarını kullanırsa geçer dedi ancak maddi durumumuz olmadığı için ilaçları alamıyorum bugün ki ilaçları da borç ederek aldım. Evin tüm yükü şuanda benim üstümdedir biri hasta olsa ben götürüyorum. Ben yetkililerden şunu istiyorum; Bize yardım etsinler maddi durumumuz yok birde babamıza bir iş versinler belediye olsun Ak Parti olsun yeter ki babam gurbetlere gitmesin bir şey olduğu zaman babamızın başımızda olmasını istiyoruz”

Kaynak: Diyarbakır Söz