Diyarbakır buluşması

Vali Hüseyin Aksoy, Valiliğin, Dicle Üniversitesi ile 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenleyecekleri, 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu' için basın mensupları ile bir araya geldi. Tarihi İç Kale'de gerçekleştirilen toplantıda, Vali Aksoy, hem sempozyum, hem de Diyarbakır ile ilgili güncel konularda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır buluşması

DİYARBAKIR SEMPOZYUMU

Bugün sempozyumunun açılış programını gerçekleştireceklerini, aynı günün akşamında gala yemeği olacağını söyleyen Vali Aksoy, "Temel amacımız, Diyarbakır'ın tarihi yönlerini, doğal güzellerini ve değerlerini Türkiye ve dünyayla paylaşmaktır. Dicle Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde bu programı gerçekleştirme kararı aldık. Şu ana kadar yapılan başvurular çerçevesinde üniversitemizle işbirliği içerisinde gerçekleştireceğimiz sempozyumumuza 400 akademisyen katılacak, 281 bildiri sunulacak, yurtdışında 18 katılımcı var, 8 ayrı salonda 27 konu başlığı altında Diyarbakır tartışılacak. 2-5 Kasım tarihlerinde Diyarbakır'ın bütün yönleriyle tartışılacağı bir sempozyumu burada gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Özellikle Diyarbakırlı olup, Diyarbakır'ın dışında yaşayan gerek siyasette, ekonomide, sanatta, sporda birçok alandaki hemşerilerimizi de Diyarbakır'a davet ettik" dedi.

 YURT DIŞINDAN GELENLER

Yurt dışından 18 katılımcının sempozyumda yer alacağını aktaran Aksoy, şunları kaydetti: "8 ayrı salonda 27 konu başlığında Diyarbakır tartışılacak. Böyle bir sempozyumu gerçekleştirmekten memnun olacağız. Özellikle Diyarbakırlı olup Diyarbakır dışında yaşayan siyasette, ekonomide, sanatta, sporda ve birçok alanda hemşehrilerimizi Diyarbakır'a davet ettik. Sempozyumu Diyarbakır için kentin hak ettiği değerleri alabilmesi adına önemli buluyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz