Görüş Bildir

Diyarbakır'da gergin bekleyiş! Provokosyona karşı önlemler artırıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Sur’daki operasyonun sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması için yaptığı çağrıyla yapılmak istenen “izinsiz yürüyüş” için Emniyet güçleri güvenlik önlemlerini artırdı. Bu arada yürüyüş için Batman ve Bismil'den trenlerle insanların geldiği öğrenildi.

Diyarbakır'da gergin bekleyiş! Provokosyona karşı önlemler artırıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, önceki gün "Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar her yerde bütün mahallelerde halkımız kendini hazırlamalı. 'Benim gözümün önünde, benim burnumun dibinde bir katliam yapılmasına izin vermeyeceğim, şehrimin bu şekilde yakılıp, yıkılmasına izin vermeyeceğim' demeli ve herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir" şeklindeki ifadeleri üzerine, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Diyarbakır Valiliği tarafından kent genelinde ilave önlemler alındı.

SUR’A GİRİŞ YASAKLANDI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçeye provokasyon amaçlı giriş yapılmasının önlenmesi amacıyla Sur'a saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar ilçede ikamet eden vatandaşların dışında girişlerin yasaklandığı bildirildi.

Bu kapsamda ilçeye giriş yapılan güvenlik noktalarında vatandaşlar kimlik kontrolünden, araçlar da detaylı incelemeden geçiriliyor.

Huzur ve güven ortamının bozulmasını önlemeye yönelik tedbirler çerçevesinde kente girişler de kontrollü sağlanıyor. Güvenlik güçlerince oluşturulan noktalarda kontrollerini sürdüren ekipler, olası saldırı ve provokasyonların önüne geçmek için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

VALİ AKSOY'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağı kararını sivillerin zarar görmemesi için aldıklarını, güvenlik güçlerinin sivil hassasiyetini ön planda tuttuğunu belirterek, bölgede sık sık teröristlere "teslim ol", sivillere "tahliye" çağrısı yapıldığını anımsatmıştı.

Diyarbakır'da vatandaşlara izinsiz gösteri ve yürüyüş çağrıları yapıldığına işaret eden Aksoy, vatandaşlardan bu çağrılara karşı sağduyu beklediklerini bildirmişti.

Bu arada yürüyüş için Batman ve Bismil'den trenlerle insanların geldiği öğrenildi.

AA

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi