Görüş Bildir

Erdem Gül ve Can Dündar tahliyesinden haber var! günlük MİT TIR'ları tutukluluğundan tahliye edildiler

SON DAKİKA! Ağır ceza mahkemesi Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye karaarını onayladı! İlerleyen saatlerde tahliye edilecekler. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye kararı verdi. Dündar ve Gül'ün ilerleyen saatlerde tahliye edilmeleri bekleniyor

Erdem Gül ve Can Dündar tahliyesinden haber var!  günlük MİT TIR'ları tutukluluğundan tahliye edildiler

SON DAKİKA! İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye kararı verdi. Dündar ve Gül'ün ilerleyen saatlerde tahliye edilmeleri bekleniyor

Anayasa Mahkemesi, bugün akşam saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti. Tahliye yolunu açan bu kararın ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı vermesi için AYM'nin kararının mahkemeye ulaşması bekleniyordu.

AYM'nin kararının ulaşmasının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Dündar ve Gül hakkında tahliye kararı verdi. kaynak: habersol

CAN DÜNDAR

Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenidir.

Türkiye'nin yakın tarihi, politikası ve popüler kültür konusunda hazırladığı belgeseller dizileri ile tanınmış bir belgesel yapımcısıdır. Özellikle Sarı Zeybek (1993) belgeseli çok ilgi görmüştür.

Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte ‘Demirkırat’ (1991) ve ‘12 Mart’ (1994) adlı belgesel dizilerini hazırladı. Ayrıca Türkiye’nin güzellik kraliçelerini anlatan ‘Cumhuriyet’in Kraliçeleri’ belgesel dizisini ve Atatürk’ün son 300 günün anlatan Sarı Zeybek belgesellerini hazırladı. 1994-1995 yıllarında Türkiye tarihinin gölgede kalmış kahramanlarının öykülerini anlatan ‘Gölgedekiler’ adlı belgesel serisini hazırladı.

Köşe yazarlığı 1994’te Aktüel’de başladı; aynı yıl Yeni Yüzyıl gazetesinde günlük köşe yazıları yazmaya başladı ve bu gazetede beş yıl çalıştı.

Köşe yazarlığı ve belgesel yapımcılığı sürerken ODTÜ’de doktora çalışmalarına da devam eden Dündar, 1996’da “Terör ve medya: Liberal Teori ışığında, terör olaylarının televizyonda işlenişine eleştirel bir yaklaşım” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı.[2] Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ile ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü Kültürlerarası Çalışmalar programında yüksek lisans dersi verdi.

1996 ve 1997 yılında Show Tv için hazırladığı 10 bölümlük ‘Aynalar’ belgesel ile politik ve tarihî konuların dışına çıktı; popüler kültür alanında çalışmalara yöneldi.

1996-1998 yıllarında 40 Dakika isimli belgesel-haber programını hazırlayıp sundu. Özellikle 7 Ocak 1997’de yayınlanan programda Susurluk kazasından yola çıkarak yapılan araştırmalarla ilgili iddialar uzun süre gündemde kaldı.

Atatürk’ün öğrencilik hayatındaki ülke durumunu ve Atatürk’ün beraberliğinde gerçekleşen değişimleri anlatan Yükselen Bir Deniz belgeseli ile 1998’de belgeselciliğe döndü. Türkiye siyasi tarihi ve popüler kültüründeki önemli kişiler ve Köy Enstitüleri, Devlet Tiyatroları, İş Bankası, Mülkiye gibi kurumlara ilişkin çok sayıda belgesel yaptı.

1999 Ocak'ından 2001 Ocak sonuna kadar Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 2001 Ocak ayından itibaren Milliyet gazetesinde, Adabaşlıklı köşe yazısı yazdı. 2003-2004 yıllarında Milliyet gazetesi için ‘Popüler Kültür’ ekini çıkardı. Milliyet gazetesiyle yolları 1 Ağustos 2013 tarihinden itibaren ayrılmıştır. [4] Milliyet'ten ayrıldıktan sonra BirGün’de Doğan Tılıç’ın köşesinde bir ay boyunca haftada üç gün yazdı.

2006'da televizyonculuğa yönelen Dündar, 19 Eylül 2006'da başladığı ‘Neden?’ isimli tartışma programını 9 Haziran 2009 tarihine kadar hazırlayıp sundu. 2009-2010’da NTVkanalında yayımlanan Canlı Gaste’yi hazırlayıp sundu ve aynı kanalda 2010-2011’de canlı ana haber bültenini sundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan Mustafa adlı filmi yazıp yönetti. 2008 yılında vizyona giren film, Atatürk’ü yargıladığı ya da kötülediği yönünde eleştirilere maruz kaldı.

Dündar, 25 Ekim 2013 tarihinden beri Cumhuriyet gazetesinde yazmaktadır. 8 Şubat 2015'ten beri gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini yürüten Dündar, 2014 yılındaGezi Parkı protestoları ile ilgili ‘Gözdağı’' adlı belgeseli hazırladı.

Ancak 26 Kasım 2015'te tutuklu yargılanmak üzere cezaevine götürülmüştür.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir