Erdoğan, İsrail'in özrünü memnunlukla karşıladı

Başbakan Erdoğan, 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren yardım filosuna baskın yapan ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan baskından sonra İsrail’in özür dilemesini memnuniyetle karşıladı.

Erdoğan, İsrail'in özrünü memnunlukla karşıladı

Konya-Eskişehir hızlı tren hattının açılışında konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs 2010’daki Mavi Marmara olayından sonra kesintiye uğrayan Türk-İsrail ilişkilerinin eski haline dönmesi için talep edilen resmi özür, ölenlerin ailelerine tazminat ve Gazze Şeridi ablukasının kaldırılmasının yerine getirildiğini söyledi.

“İsrailli yetkililerin resmi bir özrü reddederek birkaç kez duydukları üzüntüyü dile getirdiler ancak özürde ısrar ettik. Tüm taleper istediğimiz şekilde kabul edildi.” Diyen Başbakan ayrıca Filistin topraklarında insani durumun iyileştirilmesi için söz verdiklerini de sözlerine ekledi.

Cuma günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, iki eski müttefik arasındaki anlaşmazlığı sona erdirmek için Türkiye’ye özür sundu.

Reuters’in haberine göre Netanyahu Mavi Marmara olayında can kaybına yol açan hata için Türk halkından özür diledi ve kurbanların ailelerine tazminat vermeyi kabul etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Erdoğan ve Nedtanyahu’yla telefonla görüşerek iki eski müttefikin barışmasına aracılık etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz