Fındığa gidiyorlardı

Bismil'den Karadeniz'e "fındık işçiliği" için giden mevsim işçilerini taşıyan minibüs devrildi. Lice yolunda can pazarı yaşanırken, 5'i ağır 15 kişi yaralandı. Minibüs sürücüsü ise kayıplara karıştı.

Fındığa gidiyorlardı

Diyarbakır-Bingöl karayolunun, Lice ilçesi kavşağında, Bismil ilçesinden, Karadeniz'e giden ve fındık işçilerinin içerisinde bulunduğu minibüs, aşırı hız yüzünden şarampole devrildi. Kazada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5'i ağır 15 kişi yaralandı. Minibüs sürücüsü ise kazadan sonra kaçtı.

KARADENİZ'E GİDİYORLARDI

Kaza, dün akşam saatlerinde Lice ilçesi, Abalı Karakolu mevkiinde meydana geldi. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden, Karadeniz bölgesine "fındık toplamak üzere" giden fındık işçilerinin içinde buunduğu Mehmet Elma yönetimindeki 21 BA 048 plakalı minibüs, Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Abalı köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi.

ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Aşırı hız yüzünden meydana gelen trafik kazasında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 5'i ağır 15 kişi yaralandı. Karayolu can pazarına dönerken, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalelerin ardından, yaralılar Diyarbakır ve Lice'deki Hastanelere kaldırıldı.

KARAYOLUNDA CAN PAZARI

Durumu ağır olan 5 yaralı, Diyarbakır'daki hastanelerde ameliyata alındı. Olayı haber alan yaralıların yakınları, hastanelere akın ederken, acil servis önünde ağıt yaktılar. Kaza sonrası Jandarma ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede, minibüs sürücüsü Mehmet Elma'nın kazanın ardından kaçtığı belirlendi. Trafik bir süre tek şeritten işlerken, minibüsün ve çevreye yayılan işçilerin eşyalarının kaldırılmasından sonra, yol normal trafiğe açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz