Görüş Bildir

Fırsatçıya taviz yok!

Koronovirüs nedeniyle kentte yaşanabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimler aralıksız devam ederken "fırsatcılara taviz" verilmiyor. Dezenfekte yapılan ibadethaneler arasında "cemevi ve kiliselerin dezenfekte edilmediği" iddialarına da yalanlama geldi.

Fırsatçıya taviz yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yayılan salgın hastalıklar nedeniyle kentte yaşanabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerin ilaçlanmasına karşın cemevi ve kiliselerin dezenfekte edilmediğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, dünya genelinde yayılan ve Türkiye'de görülen koronavirüs başta olmak üzere salgın hastalıklar nedeniyle yaşanacak haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı.

Ecza depoları, eczaneler, sebze ve meyve hali, süper marketler, marketler ile gıda ve temizlik ürünleri satan tüm iş yerlerinde denetim gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan iş yerleri sahiplerine durum tespit tutanağı tutarak uyarılarda bulundu.

Denetimler artırıldı

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Bağlar ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Hali'nde de fiyat denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde 20 iş yeri sahibi uyarılırken 4 iş yerine ise haksız fiyat artışından dolayı durum tespit tutanağı tutuldu. Ekipler, ayrıca hal çıkış kapısında çıkış yapan araçları da denetleyerek esnafın ürünleri alış ve satış faturalarını kontrol etti.

    Haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için tüm ekiplerin seferber edildiği belirtilerek, olumsuz durumlarla karşılaşan vatandaşların durumu Alo 153 şikayet hattına bildirmeleri istendi.

Vali iddialara yalanladı

Öte yandan, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında camilerin dezenfekte edildiği fakat cemevi ve kiliselerde dezenfeksiyon çalışması yapılmadığına ilişkin birtakım iddiaların yer aldığını hatırlattı.

İddiaların aksine cemevi ve kiliselerin de dezenfekte edildiğini açıklayan Güzeloğlu, "Ülkemiz için temel bir tehdit olan koronavirüse karşı il genelinde başlayan ve toplu yaşam alanlarını kapsayan dezenfekte işlemleri devam ederken, yalan ve kasıtlı haberi yapanlar utanmayacaklar mı? Onlar yalan haberi geçerken kilise ve cemevinde dezenfekte çoktan yapılmıştı." ifadelerini kullandı.

- "Öyle bir ayrımcılık yoktur"

Diyarbakır Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkan Vekili Saliba Açış da söz konusu haber ve paylaşımları yalanladı. Açış, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bugün Büyükşehir Belediyemizin gönderdiği ekipler kilisemizi dezenfekte etti. Başta Büyükşehir Belediyemiz ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Bazı ajanslara düşen haberler kişisel görüşleridir. Onlar hiçbir zaman vakfı temsil etmiyor. Yalan, yanlış haberlerdir ve öyle bir ayrımcılık yoktur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi