Geçitli patlamasının failleri 10 yıldır bulunmadı

Hakkari’nin Geçitli Köyü'nde yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişi mezarları başında anıldı. Patlamada yakınlarını kaybeden Cahit Erol, 10 yıldır faillerin bulunmadığını ifade ederek, "Hukuk çok ağır ilerliyor. Bu kadar uzatılması doğru değil. Biz artık faillerin bulunmasını istiyoruz” dedi.

Geçitli patlamasının failleri 10 yıldır bulunmadı

Hakkari’nin Geçitli Köyü’nden kent merkezine giden Erol Aydın’ın sürdüğü 65 EN 341 plakalı köy minibüsünde, 16 Eylül 2010 tarihinde yola döşenen mayının uzaktan kablo düzeneği ile patlatılması sonucu 9 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Patlamanın 10’uncu yılında, olayda ölen Cane Dayan, Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Raife Çiftçi, Aydın Erol, Enes Erol, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi için mezarları başında anma töreni yapıldı. Olayda oğlu ve yeğeni başta olmak üzere 9 yakınını kaybeden Cahit Erol ve ailesinin mezarlıkta yaptıkları anma etkinliğinde ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açtı.

‘FAİLLER BULUNANA DEK ANMA ETKİNLİĞİ YAPACAĞIZ’

Sivilleri taşıyan köy minibüsüne yönelik saldırının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunmadığını belirten Cahit Erol, olayın failleri bulununcaya dek mezarlıkta anma etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. “10 yıldır gözyaşı döküyoruz” diyen Erol, “Pandemi nedeniyle mezarlığa yalnızca ailemle geldim. Patlamanın üzerinden 10 yıl geçti. Ağlamaktan göz pınarlarımız kurudu. Çalmadığım kapı kalmadı ama olayın failleri bulunamıyor. Çünkü çok planlı ve kalleşçe yapılan bir saldırıydı” dedi.

‘HUKUK ÇOK AĞIR İLERLİYOR’

Olayın hukuki boyutunun devam ettiğini ifade eden Erol, “Güpegündüz, çıplak arazide ve kablolu düzenekle yapılan saldırının aydınlatılmaması kafamızda soru işaretleri bırakıyor. Mahkeme devam ediyor. Olay yerinde birçok delil bulunmuştu. Hukuk çok ağır ilerliyor. Bu kadar uzatılması doğru değil. Biz artık faillerin bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Mezarlıkta okunan duaların ardından anma etkinliği son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz