Görüş Bildir

Gençler ölüyor makas açılıyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Kürt sorununun biran önce çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "15 ya da 21 yaşındaki gençlerimizi kaybediyoruz."

Gençler ölüyor makas açılıyor

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Kürt sorununun biran önce çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "15 ya da 21 yaşındaki gençlerimizi kaybediyoruz. Gençler öldükçe makas açılıyor. Sadece güvenlik tedbirleriyle bu işin çözülemeyeceğini görmek durumundayız. Demokratikleşme adına atılmış adımlar var ama geldiğimiz noktada, sorunun çözülmesini isteyen herkes elini taşın altına koymalı." dedi.

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ADIMLAR

Hamzaoğulları, Diyarbakır'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltıcı Mustafa'da düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hamzaoğulları, Kürt sorununun çözümü için partisi ile CHP'nin bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Sorunun çözüm sürecine BDP'nin de katılması gerektiğini anlatan Hamzaoğulları, "Ak Parti ve CHP demek, ülkenin yüzde 75 mutabakatı demektir. Bu süreç MHP ve BDP'ye takılmamalı, devam etmeli. Kürt sorunu siyaset üstü bir sorundur. Oradaki kesim buradaki kesim demeksizin çözmeliyiz." diye konuştu. MHP'nin Kürt sorununu kabul etmediğini hatırlatan Hamzaoğulları, "Bu sorunu çözelim yeter ki. İsterseniz MHP başka bir isim koysun bu soruna ama yeter ki çözümden yana olsun." ifadelerini kullandı.

"VAN BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLANMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Milletvekili Hamzaoğulları, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın kck soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili bir soruya ise "Belediye başkanının tutuklanmasını üzüntüyle takip ettim." dedi. Bölgenin çok hassas olduğunu ve siyasetçilerin önünün kapatılmaması gerektiğini anlatan Hamzaoğulları, şöyle devam etti:

"Bu bölge hassas. Kesinlikle siyasetçilerin önünün kapanmaması gerekiyor. Belediye başkanının tutuklanmasını üzüntüyle takip ettim. İnşallah hızlı bir şekilde yargılanma süreci tamamlanır. Yargılama süresi çok uzun. Bu konuda ben de şikayetçiyim. Bu seçilmiş bir kişi, tutuklanması mı gerekiyor? Seçilmiş kişilerin tutuklanması ile ilgili her zaman aklımda bir soru işareti olmuştur. Bu kişiyi sorgulayabilirsiniz, kendisiyle ilgili bir takım suçlar varsa sorguya çağrılabilir. İlla tutuklanması mı gerekiyor? Yargı önünde herkes eşit durumda. Başkan olur meclis üyesi olur. Eğer tutukladığınız kişi belediye başkanıysa bir kez daha düşünmeniz gerekiyor."

 

BAYDEMİR'E TÜKÜRÜK CEVABI: "KİMSENİN KİMSEYE HAKARET ETME HAKKI YOK"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, "Bu saatten sonra ya Ak Parti'den istifa edip halkınızın arasına gelirsiniz, ya da Kürt halkı sizi gördüğü her yerde yüzünüze tükürme hakkına sahiptir" ifadelerini kullandığını belirten Hamzaoğulları, " Onun açıklamalarını yadırgadım. Siyaset yapıyoruz. Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur." dedi.

Hamzaoğulları, "Birileri nasıl kalkıp 'biz 75 milyonunun tükürüğüyle sizi boğarız' diyorsa, birilerinin de kalkıp 'biz AK Partili vekillere bundan sonra tükürürüz' demesi aynı ölçüde yadırgadığımız ve tasvip etmediğim sözlerdir. Hapimiz bu bölgenin insanıyız. Bu sürecin 30 yılının nasıl olduğunu biliyoruz. Siyasetçiler olarak kullandığınız dile daha dikkat etmeniz gerekiyor. Sözlerin nereye varacağını bilmeniz gerekiyor. Bu süreçte çözüm hakkında ne yapılabileceğini konuşmamız gerekiyor. Hakaretle bir yere varamayız." şeklinde konuştu.

SİYASETİ BİR KENARA BIRAKMAMIZ GEREKİYORDU

Hamzaoğulları, Başbakanın, Diyarbakır ziyaretinde BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın önceden açıklama yaparak halkın gitmesine engel olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Başbakanı daha coşkulu karşılayabilirdik. Biz siyaseti bir kenara bırakarak, şehrimize gelen bir misafiri, bir ülkenin başbakanını en coşkulu şekilde karşılamayı ve misafirperverliğimizi göstermeliydik. Salondaki coşku yerindeydi ama tehditler olmasaydı daha coşkulu olacaktı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi