Halay çekmek için mi Rektörün odasını bastılar?

Batman üniversitesinde kız meselesi yüzünden kavga çıktı. Polise tepki gösteren bir grup öğrenci ise Rektörün odasını basarak odada halay çekti. Özel Güvenlik ekipleri yetersiz kalınca Polis müdahale etti. 18 kişi gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Halay çekmek için mi Rektörün odasını bastılar?

Batman Üniversitesinde kız meselesi yüzünden iki grup arasında dün çıkan kavga sonrası polise tepki gösteren bir grup öğrenci, Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın makam odasına girerek, burada halay çekti. Özel güvenlikçilerin yetersiz kaldığı olaya müdahale eden polis, Rektör Uluçam'ın odasına giren 16'sı öğrenci 18 kişiyi gözaltına aldı.

DHA'nın haberine göre; Batman Üniversitesi kampüsünde kız meselesi yüzünden dün iki grup arasında çıkan ve özel güvenlik görevlilerininyetersiz kaldığı olaya, polis müdahale etti. Bunun üzerine kalabalık bir öğrenci grubu da öğrencilere müdahale için gelen polisi protesto için oturma eylemi yaptı. Mesai saati bitimine kadar süren ve TOMA'larla önlem alınan olayda, yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubunun Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın odasını bastığı öğrenildi. Engellemekte yetersiz kalan özel güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine rektörlük binasına gelen polis, Rektör Prof. Dr. Uluçam'ın odasına giren öğrencileri gözaltına aldı.

Batman Üniversitesinde öğrencilerin eylem yaptığı alana gelen HDP Batman Milletvekili adayları ile Eğitim-Sen Batman Şubesi yöneticilerinin devreye girmesiyle gerginlik sona erdi. Öğrenciler, geç saatlere kadar oturma eylemini sürdürdü. HDP'li yöneticiler, öğrencileri sağduyuya davet ederken polis, Batman Üniversitesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Rektör Uluçam'ın odasına giren öğrencilerin, Kürtçe müzik eşliğinde burada halay çektiğini gösteren bir video görüntüsü bugün ortaya çıktı. Görüntülerde bir grup öğrencinin söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği görülürken, Uluçam'ın makam odası detaylarıyla gösteriliyor.

Batman Valiliği'inden yapılan açıklamada, üniversitenin merkez kampüsünde dün 14.50 sıralarında kişisel bir tartışma nedeniyle 4-5 kişiden oluşan öğrenci grubu arasında kavga meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Üniversite özel güvenlik görevlilerinin çağrısı üzerine polis ekiplerimiz olaya karışan öğrencileri üniversite dışında kendilerine teslim almak üzere iken toplanan yaklaşık 30-40 kişilik öğrenci grubu polise tepki göstererek mukavemette bulunmaya çalışmıştır. Aynı grup, eylemlerine kampüs içinde devam ederek toplu olarak rektörlük binasına çıkıp boş olan rektörün makamını işgal etmişlerdir.

 Bunun üzerine üniversite yönetiminin daveti üzerine polis ekiplerimiz üniversite kampüsüne girerek rektörlük makamını eylemcilerden tahliye etmişlerdir. Olay sırasında rektörlük makamına maddi zarar verilmiş olup, eyleme karışan 18 kişi (2'si öğrenci olmayıp, eyleme dışarıdan katılmışlardır) gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli işlem devam etmektedir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz