Görüş Bildir

HDP, 19 Ekim’de Ankara’da miting planlıyor

Halkların Demokratik Partisi, 19 Ekim Cumartesi günü başkentte yapmayı planladığı miting için Ankara Valiliği’ne başvurdu. Kayyım atamalarına karşı haftalar öncesinde planlanan mitingin kapsamı, Suriye’deki gelişmeler üzerine genişletildi. Mitinge, HDP, DBP, DTK, HDK eş başkanları da katılacak.

HDP, 19 Ekim’de Ankara’da miting planlıyor

Halkların Demokratik Partisi, Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine 19 Ağustos’ta kayyım atanmasına karşı tüm illerde aldığı kitlesel eylem kararı doğrultusunda 19 Ekim Cumartesi günü başkentte yapmayı planladığı miting için Ankara Valiliği’ne başvurdu. “Demokrasi İçin Buluşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek mitingin saati 16.00 olarak belirlendi.

 MİTİNG DÜZENLEYECEK

Belediye Kanununa göre görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarının durumu, İçişleri Bakanlığı’nca her iki ayda bir gözden geçiriliyor. Kayyım atamalarının ikinci ayı olması sebebiyle 19 Ekim’de yapılması planlanan mitinge, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği harekât nedeniyle izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor.

Mitinge, HDP eş başkanlarının yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş başkanları ve eş sözcüleri de katılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi