HDP önündeki eylemde 210'uncu gün

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 134 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına göre, 210'uncu günde de sürdürdü. Adana'dan gelen ve oğlu Engin (20) için eylemine devam eden Kamile Küçükdağ, koronavirüs salgını da olsa oturmayı sürdüreceklerini belirtip, güvenlik güçlerine teslim olması için çocuğuna çağrı yaptı.

HDP önündeki eylemde 210'uncu gün

'13 KİŞİ AİLESİNE KAVUŞTU, SEN DE KAÇ GEL'

Oğluna terör örgütünden kaçması için çağrıda bulunan Küçükdağ, "209 gündür buradayız, eylemimizi devam ettireceğiz. Oğlum gelmeden ben buradan gitmeyeceğim. Koronavirüs de olsa biz eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Oğlum, gel askerimize teslim ol, askerden zarar gelmez. Onlar size yalan söylüyor, 'Asker işkence yapar, ceza verir' diye. Kesinlikle öyle bir şey yok. Bak, 13 kişi teslim olup ailesine kavuştu; sen de teslim ol, kaç gel oğlum. Seni çok özledim. Ben sana kefen giydirmek istemiyorum, damatlık giydirmek istiyorum. O zalimlerin elinden fırsatını bulursan kaç gel" dedi.

"HDP'DEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

  Baba Şevket Bingöl de oğlu Tuncay için oturma eylemi yaptığını aktararak, 209 gündür eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Teslim olan çocukların diğer ailelere de umut olduğuna, bu nedenle sayılarının her geçen gün arttığına işaret eden Bingöl, "HDP'den gelip bize açıklama yapmasını bekliyoruz çünkü çocuklarımızı onlar götürdü. Çocuklarımızı onlardan istiyoruz. Oğlum Tuncay eğer beni görüyorsan, duyuyorsan, nerede asker ve polis görürsen onlara teslim ol." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz