Hüda-Par Ağrı, sert bir dille Diyarbakır saldırısını kınadı

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Hüda-Par üyesi Yeni İhya Derneği Şube Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi sonrası tepkiler yükselmeye devam ediyor. Bir tepki de Hüda-Par Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan’dan geldi. Şaban Gökhan; “PKK kendini Kürt halkının temsilcisi görüp hareket ediyor, muhalif kim varsa onları yok etme yoluna gitmiştir” şeklinde konuştu.

Hüda-Par Ağrı, sert bir dille Diyarbakır saldırısını kınadı

HÜDA- Par Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, Diyarbakır'da Hüda-Par üyesine yapılan saldırıyı kınayarak "PKK kendini Kürt halkının tek temsilcisi gibi görüp hareket etmiş, kendisine muhalif kim varsa onları sindirme ve yok etme yoluna gitmiştir" dedi.

DHA’nın haberine göre; Hüda-Par Ağrı İl Teşkilatı üyeleri Cuma namazı sonrası Merkez Cami önünde 9 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da pusu sonucu öldürülen İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesini sert biçimde kınadı. Hüda-Par İl Başkanı Şaban Gökhan, "Buradan hükümete sesleniyoruz. Bu akıtılan kanların en büyük sorumlusu da sizsiniz. Zira çözüm süreci adı altında bu zihniyeti siz palazlandırdınız ve Kürt halkının başına bela ettiniz. Bölgenin tek temsilcisi sanki PKK ve uzantılarıymış gibi kabul ettiniz. Müslüman halkı bir kenara attınız. Bölgedeki islami cemaatleri, STK'ları ve kanaat önderlerini dinleme ihtiyacını duymadınız. Kürt halkının insani ve İslami haklarını PKK'nın silah bırakması şartına bağladınız. PKK'da kendini Kürt halkının tek temsilcisi gibi görüp hareket etmiş kendisine muhalif kim varsa onları sindirme ve yok etme yoluna gitmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz