“Hürriyetçi demokratlar” Diyarbakır’da nabız yokladı

Hürriyetçi Demokratlar Platformu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, 2019 seçimlerine gidilen süreçte arzu edilen uyum yasalarının çıkarılmaması durumunda Türkiye’nin otoriter yönetime doğru gideceğini söyledi.

“Hürriyetçi demokratlar” Diyarbakır’da nabız yokladı

Dağıstanlı, Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1980 sonrası kurulan Doğru Yol Partisi’nde Gençlik Kollarında görev alan arkadaşlarıyla birlikte platform kurduklarını ifade ederek, nabız arama olarak nitelendirdiği toplantıların ilkini Ankara ve Adana’da gerçekleştirdiklerini, üçüncü toplantılarını ise medeniyetler şehri Diyarbakır’da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye’nin tekli siyasi parti yönetimine girdiğini ifade eden Dağıstanlı,  “Türkiye’de 16 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı süresince siyaset, ekonomik, sosyal yapı, kültürel yapı olarak tek adam yönetiminin altına doğru yönlendirilmektedir. Onun için biz dünün gençleri bugünün orta yaş kuşağı olarak, bu negatif şartlara cevap verebilmek için kendi aramızda oluşturduğumuz bu platformumuz aracılığıyla ses verme arayışı içerisindeyiz. Bu ses Türkiye’nin yeniden siyasete muhalefet getirebilme bağlamında oluşturabileceğimiz merkez demokrat yapı üzerine kurulabilecek bir yapıdır” dedi.

“BU PLATFORM OLARAK SES VERME ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ”

“Halihazırdaki yapı Milli Görüş geleneğinden gelmiş, merkeze oturmuş ama hiçbir zaman merkezleşememiştir. Bu iktidar döneminde oluşan radikal yönetim anlayışı Türkiye’yi birçok konuda gerginliğin içine oturtmuştur. Biz bundan resmen yorulduk. İktidar icraatlarını 24 saat üzerinden televizyonları resmen işgal ederek, bir algı operasyonu üzerinden Türkiye’yi yönetme gayreti içerisindedir. Bizim itiraz noktamız budur. Biz Türkiye’nin tekrar demokratikleşme konusunda, herkese lazım olan siyaset anlayışını eski günlerdeki gibi dönmesinin arayışı içerisindeyiz. Türkiye yol ayrımında. Eğer 2019’a giden süreçte, bizler tek adam olgusu üzerinden bugünkü parlamenter sistem içerisinden başkanlık sistemine yönelirsek ve bu yönelimin arzu edilen uyum yasaları oluşturulamazsa, bu yönelim tamamıyla otoriter yönetime gidecek.”

Platformun Diyarbakır İl Temsilcisi Hasan Basri Daban da, Diyarbakır’da resmi kurumların ve valiliğin partilerin büroları gibi çalıştığını ileri sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz