İnsan Kaynakları Derneği: Öcalan üzerindeki tecrit derhal kaldırılsın!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İmralı cezaevinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan PKK'nın kurucusu olan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an evvel son bulmasını ve Öcalan ile yapılan çözüm süreci müzakerelerine kalındığı yerden devam edilmesi çağrısında bulundu.

İnsan Kaynakları Derneği: Öcalan üzerindeki tecrit derhal kaldırılsın!
İHD Hakkari Şubesi, Abdullah Öcalan üzerideki tecridin kaldırılması, çatışmalı sürecin son bulması ve çözüm sürecinin kalındığı yerden devam etmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. İHD yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasının metnini okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Öcalan'ın 27 Temmuz 2011 tarihinde avukatlarıyla, 6 Ekim 2014 tarihinde ailesiyle ve 5 Nisan 2015 tarihi itibariyle İmralı heyetiyle görüştürülmediğini belirterek, Öcalan'ın sağlığından endişe duyduklarını dile getirerek şunları söyledi:
"Barış ve çözüm sürecinde müzakere koşulları oluşmuş iken Türkiye’nin seçim atmosferine girmesiyle beraber Nisan 2015'ten bugüne değin HDP’nin İmralı heyeti Sayın Abdullah Öcalan ile görüştürülmemiştir. Bu anlam da Sayın Öcalan ile başlatılan diyalog sürecini tekrardan başlatılması ve Sayın Öcalan üzerindeki tecrit ve izolasyon politikasına son verilmesi gerekmektedir. Hükümete çağrımız tarafın muhatabı olan PKK lideri Sayın Öcalan’a bir an önce görüşmelerin kaldığı yerden devem etmesi ülkedeki kaos ve istikrarsızlığın refaha ve huzura evrilmesi için derhal adım atılmalıdır.
Tutuklandığı günden bu yana, PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı’da ağır tecrit koşulları altında tutulmaktadır. Tecrit koşulları keyfiyetle ve ciddiyetsizlikle her geçen gün derinleştirilmektedir. İmralı statüsü, infaz rejimi ve uygulanan derinleştirilmiş bu tecrit; hukuka aykırı ve insanlık dışıdır."

Kaynak: DHA