İşkence raporu açıklayacaklar

İHD, TİHV ve Diyarbakır Barosu, kentteki yaşandığını iddia ettiği işkence vakalarıyla ilgili hazırladıkları raporu bugün kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.

İşkence raporu açıklayacaklar

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği, Bağlar’da polis memuru Atakan Arslan'ın şehit edilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Muhammet Emir Cura'ya dönük işkence yapıldığı ve bir ev baskınında ev sakinlerinin köpek ısırması sonucu yaralanması ve kötü muameleye maruz kaldığı iddialarına ilişkin rapor hazırladıklarını bildirdi. Raporun bugün Diyarbakır Barosu Adli Yardım binasında kamuoyuna duyurulacağı açıklandı.

HUKUKİ GİRİŞİMLER

İHD, TİHV ve Diyarbakır Barosu, yaşananlara ilişkin gerekli hukuki girişimlerde bulunulduğunu ileri sürerek açıklamasında, “Toplumsal hayatımızda yaygın ve sistematik bir hal alan polis şiddeti ve işkence vakalarının, yargıda cezasızlık politikasının bir sonucu olarak ortaya çıktığını belirtmek isteriz. Bu nedenle her ne sebeple olursa olsun, anayasada ve uluslararası sözleşmelere göre işkencenin mutlak olarak yasaklanmış olduğunu hatırlatır, hak savunucusu örgütler olarak her zaman işkence eyleminin karşısında olacağımızı belirtiriz” iddialarına yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz