Görüş Bildir

İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Hâkim Karşısında

FETÖ’ye yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında açılan davaların görülmesine devam ediliyor. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bugün hâkim karşısına çıktı.

İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Hâkim Karşısında

FETÖ’nün mülkiye yapılanması ile ilgili olarak eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına bugün İstanbul’da başlandı.

DAVADA 13 SANIK YARGILANIYOR

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi İnfaz Kurumu karşısındaki salonda görülen davanın ilk duruşmasında 13 sanık hazır bulundu. Mahkeme heyeti başkanı kimlik tespitinin ardından sanıklar hakkında isnat edilen suçlamaların bir özetini okudu. Sanıkların ilk savunmayı eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu Savcısı Emine Koçak tarafından hazırlanan iddianame metninde 13 sanık hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklar hakkında ayrıca “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan ise 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

DAVANIN SANIKLARI

Eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal

Eski Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır

Eski Muğla Valisi Fatih Şahin

Eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan

Eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat

Eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu

Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı

Eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan

Eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır

Eski Pendik Kaymakamı Osman Tunç

Eski Mülkiye Başmüfettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt

Eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan

Eski Denizli Valisi Abdulkadir Demir

DİĞER ÖNEMLİ DAVALAR

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin olarak 2’si firari ve 43’ü tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın duruşmaları da Muğla’da devam ediyor. Duruşmada sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yaptıkları belirtildi. 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemler ile ilgili olarak 486 sanıklı davanın 17. Celsesi de Ankara’da başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi