Görüş Bildir

İstanbullu öğrencilerin twitleri işe yaradı! Ve son dakika açıklama da yapıldı! İstanbul 18 Ocak'ta okullar tatil!

18 Ocak için İstanbul'a kar uyarısı yapılınca gözler İstanbul Valisi Vasip Şahin'in twitter adresine çevrildi. Özellikle de öğrencilerin dört gözle beklediği İstanbul'da okullar tatil mi? duyurusu, Şahin'in twitter adresinden bakın nasıl açıklanınca öğrenci twit cevapları geldi. Ve son dakika açıklama da yapıldı! İstanbul 18 Ocak'ta okullar tatil!

İstanbullu öğrencilerin twitleri işe yaradı! Ve son dakika açıklama da yapıldı! İstanbul 18 Ocak'ta okullar tatil!

18 Ocak için İstanbul'a kar uyarısı yapılınca gözler İstanbul Valisi Vasip Şahin'in twitter adresine çevrildi. Özellikle de öğrencilerin dört gözle beklediği İstanbul'da okullar tatil mi? duyurusu, Şahin'in twitter adresinden bakın nasıl açıklanınca öğrenci twit cevapları geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı nedeniyle İstanbullulara uyarıda bulundu. Bazı uçak seferlerinin iptal edilmesinin ardından öğrenciler de gözlerini Vali Vasip Şahin’e çevirdi. Şahin’in Twitter hesabına tweetler atan öğrencilerden kimi şiirler yazdı kimi sevgisini dile getirdi. İşte birbirinden komik o tweetler:

“@vasipsahin kar yağıyo vasip amca okulları tatil edermisin donarız dışarıda

Dayan be valim dayan ha gayret, Yağarsa yağsın kopsun kıyamet, Madem ki kar kesin felaket, Şu okulları yarın tatil et. @vasipsahin

Bıyıgına gurban olduğum bi tatil yap ya ? @vasipsahin

@vasipsahin vasip amca yarın okullar tatil mi ? (istanbulda) :)

@vasipsahin yarın kar bekleniyo sana güveniyorum ödev yapmadım yakışıklı;);));

@vasipsahin vasip amca artık bir açıklama yap ona göre yatıcam

@vasipsahin tatil geliyormu VASSİP AMCCAA

Kar basladi , elektrik yok saatlerdir bi dusun bence @vasipsahin

@vasipsahin vasip amca yarın okullar tatilmi ona gör çantamı hazırlıcam

ben bu hayatta bi tatili bide vasip şahini severim @vasipsahin

Bak saat 8’den sonrasını ve önümüzdeki 2 günü fırtınalı kar yağışlı gösteriyor bence tatil yapmalısın @vasipsahin”

Valilik tarafından yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça vatandaşların, özel araçları ile trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtilerek, araçlarda kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre, İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, kar yağışının aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olması tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Olumsuz hava şartlarıyla ilgili İstanbulluları uyaran valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla dışarı çıkmaması gerektiğini bildirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılan yazılı açıklamada, "Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir