Görüş Bildir

Kaçırılan askerin ailesi yardım istedi

Bitlis’te 21 Haziran’da PKK mensuplarınca kaçırılan askerin Yüksekova nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kayıp askerin babası İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi’ne başvurarak yardım talebinde bulundu.

Kaçırılan askerin ailesi yardım istedi

Bitlis Buzlupınar mevkiinde yollarını kesen teröristlerce kaçırılan askerden hala haber alınamadı. Aynı zamanda kaçırılan iki öğretmen serbest bırakılmıştı. Kaçırlan asker Vahdettin Kaya’nın Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde oturduğu öğrenildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi’ne başvuran baba İsmail Kaya İHD’den hukuki destek talebinde bulundu.

Konu ile ilgili İHD Hakkari Şubesi’nde açıklama yapan İHD Şube Sekreteri Sait Çağlayan, "21 Haziran’da Bitlis’te 2 öğretmen ile birlikte Yüksekova nüfusuna kayıtlı er Vahdettin Kaya’nın PKK’lılarca alıkonuldu. Daha sonra 2 öğretmen serbest bırakıldı. Ancak er Vahdettin Kaya hala PKK’lıların elindedir. Biz insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıyoruz. Biz bu durumda askerin yaşamından endişe ediyoruz. PKK’lılar bir an önce er Vahdettin Kaya’ı serbest bırakmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"OĞLUM 20 YAŞINDA, EVLİ VE BİR ÇOCUĞU VAR"

Daha sonra söz alan baba İsmail Kaya oğlunun PKK’lılar tarafından kaçırıldığını basından duyduklarını anlatarak, "21 Haziran akşamı 2’si öğretmen 3 kişinin kaçırıldığı bilgisi üzerine yaptığımız araştırmada kaçırılanlardan birinin oğlum Vahdettin olduğunu öğrendim. Bunun üzerine askerlik şubesi yetkilileri ile irtibata geçerek oğlum ile ilgili bilgi almaya çalıştım. Sonuçta oğlumun alıkonulduğunu öğrendim. Bunun zerine İnsan Hakları Derneği’ne hukuki yardım talebinde bulunmak için başvuru yaptım." dedi.

Oğlunun 20 yaşında olduğunu ve 2 ameliyat geçirdiğini anlatan baba Kaya, "Benim oğlum Hatay’ın İskenderun ilçesinde 10 aydır askerlik yapıyordu. Geçirdiği 2 ayrı ameliyatın ardından 25 günlük izin almıştı. Vahdettin evli ve 1 çocuk babasıdır. Hem annesi hem de eşi ve çocuğu çok mağdur perişan bir haldedir. Ben oğlumun sapasağlam bir şekilde bana teslim edilmesini istiyorum." belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi