Kaçış noktaları bombalanıyor!

Tunceli'nde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu bir uzman çavuşun şehit olması, bir uzman çavuşun yaralanmasının ardından güvenlik güçleri, PKK'lıların kaçış noktalarını bombardımana tuttu.

Kaçış noktaları bombalanıyor!

HABER MERKEZİ

Tunceli-Erzincan kara yolunda önceki gün 5 TIR'ı yakan kalabalık bir grup örgüt üyesine yönelik başlatılan operasyonda PKK'lılar tarafından patlatılan mayın sonucu Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Uzman Çavuş Uğur duran ise yaralandı.

SALDIRI SONRASI OPERASYON

PKK'lıların saldırısının ardından Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü ile Nazimiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyü arasındaki dağlık ve ormanlık alanda operasyon yoğunlaştırıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler saldırının ardından bölgedeki kaçış noktalarını yoğun bombardımana tuttu.

KAÇIN NOKTALARINA BOMBA

Kobraların bombardımanı nedeniyle yoğun sesler duyuldu, dağlık ve ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. Bölgede güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında zaman zaman çatışma yaşandığı öğrenildi.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU

Patlamada yaralanan uzman Çavuş Uğur Duran, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye yeni birlikler sevk edildi.

ŞEHİDE CENAZİ OSMANİYE'DE

Şehit olan  Piyade Komando Uzman Çavuş 23 yaşındaki Ahmet Dağlı'nın naaşı, memleketi Osmaniye'ye bağlı Cevdetiye Beldesi'ne götürüldü.

Şehidin çocukluk arkadaşı Harun Kabuklu, bir hafta önce kendisi izinliyken Cevdetiye'ye geldiğinde görüştükleri ve aralarında vasiyet gibi konuşma geçtiğini söyledi. Harun Kabuklu, "Ahmet'le otomobille gezerken, beldenin mezarlığının yanından geçiyorduk. Kendisi 'Eğer şehit olursam beni bu mezarlığa defnedin. Beni unutmayın, gelip geçerken hatırlayın, durup dua okuyun, duanızı eksik etmeyin' dedi. Şehit olacağı sanki içine doğmuştu" dedi. Cevdetiye Beldesi'nin ilk asker şehidi olan Ahmet Dağlı'nın cenazesi bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz