Kapusuz'dan Demirel'e: Önemli olan şerefine sahip çıkmaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında, "4 kez devletin başını bırakıp, gidip geri gelmekle bu işler olmaz. Asıl önemli olan şerefine sahip çıkmaktır" dedi.

Kapusuz'dan Demirel'e: Önemli olan şerefine sahip çıkmaktır

Kapusuz, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nca Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, 28 Şubat post modern darbe sürecinde Demirel'i görevini yapmamakla suçladı. Kapusuz, "28 Şubat'ta Genelkurmay başkanı, Erbakan için (Demirel bu adamı indirmek için izin verir mi acaba?) diyor. Ama Demirel, bu işin tepesinde, sorumlu olarak çıkıp (Ne yapmak istiyorsunuz) diyemedi. Deseydi o gün o süreç yaşanmazdı. Ama yok siz korkar da, onlarla birlikte hareket ederseniz, yazık olur. Onlarla işbirliği yapmış olursunuz. İşbirlikçileri, ortakları olmuş olursunuz" diye konuştu.

Türkiye'de darbe ve vesayet günlerinin geride kaldığını belirten Kapusuz, "Siviller olarak Türkiye'yi 12 Eylül'de yapılan referandum ile yönetmeye başladık" şeklinde konuştu. Türkiye'nin siyasi, sosyal, ekonomik olmak üzere her türlü alanda gelişmesinin önündeki engelin darbeler olduğunu kaydeden Kapusuz, bunları yapanların mutlaka hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin ve Türk halkının Adnan Menderes ile huzura kavuştuğunu, ancak bunu çekemeyenlerin insanlığa, Türk milletine karşı en büyük kötülük ve hakaret olan 1960 darbesini gerçekleştirdiklerini anlatan Kapusuz, şöyle konuştu: "Menderes yönetimi o dönem halk için 97 milyar liralık yatırım yaptı. Bu para köylüye, çiftçiye, esnafa, memura gitti. Ne yaptılar, bunları çekemediler. Apar topar alıp götürdüler. (Halka verdiğinin yüzde birini askere, yargıya vermedin, verseydin bunlar başına gelmezdi) dediler. (Yaptığın yatırımla millete, halka kazandırdın da ne oldu. O kazandırdığın millet nerede şimdi. Gelsinler sizi kurtarsınlar bakalım) diyerek yüzlerine haykırdılar. Bunlar yaşandı, bunları Menderes yönetimine söylediler. Her şey ortada. İşte sırf bu yüzden, yani 97 milyar liralık yatırımın yüzde birini askere, yargıya vermediği için bu kötülüğü yaptılar. Bunlar yüz karası şeyler."

12 Eylül referandumu yaparken başta CHP ve MHP'nin karşı çıktığını hatırlatan Kapusuz, "Ne dediler (Siz yalan söylüyorsunuz. Darbecileri, kimseyi yargılayamazsınız) dediler. Bakın 12 Eylülcüler, 28 Şubatçılar yargılanıyor. Genelkurmay başkanları yargılanıyor. Şimdi onlara sormak gerekir. Buna karşı çıkanların şimdi yüzü kızarıyor mu acaba?" ifadesini kullandı.

Düne gelinceye kadar TSK'da Genelkurmay başkanlarının yargılanamadığını, şimdi ise yargılanmaya başladığının altını çizen Kapusuz, şöyle konuştu: "Bu Türkiye'nin normalleşmesi demektir. Bu ülkede, siyasetçi, asker, medyacı her kimse suç işliyorsa cezasını çekmeli. Mahkeme huzuruna çıkıp hesap vermeli. Bunların sicili kabarık değil mi? Elbette kabarık. Geçmişteki darbeleri bunlar yapmadı mı? Evet, bunlar yaptı. O zaman bunlarda herkes gibi yargılanmalı. Bu ülkede herkes hukuk önünde eşit olmalı."

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz