Karamollaoğlu: Barışa katkı sağlayan girişimleri destekliyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyaset sürecinde barışa katkı sağlayan girişimleri desteklediklerini belirtti.

Karamollaoğlu: Barışa katkı sağlayan girişimleri destekliyoruz

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Merkez Bağlar ilçesinde bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Altan Tan ve geçmiş dönem belediye başkan adayları katıldı.

Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan'ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan programda davetlilere hitapta bulunan Karamollaoğlu, yerel seçimlerden sonra hükümet tarafından avukatların Abullah Öcalan'la görüşmesini olumlu değerlendirerek, bu tür girişimleri desteklediklerini belirtti.

BARIŞA KATKI SUNMAK

Barış ve huzurun tesisi önce adaletin sağlanmasıyla olabileceğine vurgu yapan Karamollaoğlu, "Önce bu ülkeyi yönetenlerin, siyasette bulunan insanların lisanslarını, üsluplarını barışçıl bir istikamete yönlendirmeleriyle olur. Birisi barışı, adaleti istedi diye onu suçlamak bize yakışmaz. Herkese kucak açtığımız için biz suçlandık. Güneydoğu'da dâhil bu ülkede yaşayan herkesi kucaklamak mecburiyetinde olduğumuzu vurgulayarak söylediğimiz için bizleri de itham etmeye kalktılar. Ama şimdi hemen mahalli seçimlerinde arkasından İmralı'da avukatların Öcalan ile temasına imkan sağlanıyor. 3 bin kişiye yakın insan oruç protestosu gibi açlık grevi yapıyordu, o da durdu. Bu tür barışa katkı sağlayan girişimleri elbette destekliyoruz." dedi.

İSLAM COĞRAFYASINDA

İslam coğrafyasında yaşananlara da değinen Karamollaoğlu, "Her yerde özellikle İslam aleminde kan ve gözyaşı vardır. Hemen yanımızda Suriye, şu anda çok ciddi çatışmaların olduğu bir ülke. Libya'da insanlar birbirlerini yiyor, Yemen'de her gün Müslümanlar birbirlerini bombalıyor, aynı sıkıntılar Arakan'da da var. Kendi civarımızda, Irak, İran'da çatışmalar oluyor. Bunlar bizi üzüyor. Kadim bir mücadele olan Filistin'de, Keşmir'de de devam ediyor. Ama bizi üzen bu bölgelerin tamamına baktığımızda Müslümanlar birbirlerini katlediyor, yiyor." şeklinde konuştu.

Bölgede yaşananlar da dış güçlerin oyunu olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Biz kendi kendimizi adeta yok etmenin adımlarını atıyor, çabası içerisine girmiş gözüküyoruz. Dışarıdakiler kışkırtıyor, bizi birbirimize düşürüyorlar. Ama kabahati işleyen biziz. Bunu İslam alemi bir türlü idrak edemedi, bir araya gelemedi. Ne kendi problemlerimizi çözebildik ne de gayret gösterip barış ve huzuru tesis edebildik."

Kaynak: Diyarbakır Söz