Adana'da Kayınpederini öldüren damada ağırlaştırılmış müebbet

Adana'da 63 yaşındaki İbrahim Kılınç'ı emekli maaşını alabilmek ve evine yerleşmek için av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan damadı 24 yaşındaki Soner Özbeğ, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

Adana'da Kayınpederini öldüren damada ağırlaştırılmış müebbet
Geçen 31 Aralık 2014'te merkez Seyhan İlçesi'nin Sucuzade Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Devlet Demiryolları'ndan emekli İbrahim Kılınç'tan haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri başından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş Kılınç'ın cesedini buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, eve en son Kılınç'ın damadı Soner Özbeğ'in girdiğini belirledi. İbrahim Kılınç'ın evlatlık olarak aldığı kızı Sibel Özbeğ'in de cinayete yardım ettiği ortaya çıktı.
KARISI YARDIM ETTİ
İddiaya göre Soner Özbeğ, eşine kayınpederini öldürüp kendisiyle de formaliteden boşanacağını, böylece hem kayınpederinin evine yerleşeceklerini, hem de maaşını alacaklarını belirterek plan yaptı. Özbeğ, eşine evin anahtarını alarak girişteki ayakkabılığa koymasını istedi. Sibel Özbeğ ise temizlik yapma bahanesiyle üvey babasının evine giderek anahtarı ayakkabılığa koyup eve geldiği saatleri eşine söyledi. Eve giden Soner Özbeğ, kayınpederini pompalı tüfekle öldürerek evden ayrıldı. Daha Sonra Soner Özbeğ eşine babasını öldürdüğünü anlattı. Karı- koca izleri silmek için elbiseleri yıkayıp kanıtları yok etti. Olayla ilgili gözaltına alınan Soner Özbeğ tutuklanırken, eşi Sibel Özbeğ ile silahı temin edip saklanmasına yardım ettikleri öne sürülen 3 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İFADE DEĞİŞTİRDİ
Soner Özbeğ hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ona yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanıklar Halil Aslan (36), Soner Albayrak (31), Cumali Davulcu (27) ve Sibel Özbeğ (20) hakkında ise yardım suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
Polis ve nöbetçi mahkemedeki ifadelerinde cinayeti itiraf eden Soner Özbeğ mahkemede ifade değiştirerek savunmasında şunları söyledi:
"Benim üzerime oynadılar. Sadece Adli Tıp'a gideceğimi söyledikleri için bir imza attığımı hatırlıyorum. Kayınpederimi kim öldürdü bilmem. Benim okuma yazmam da yoktur. Mahkemede cinayet masasından bir komiser suçu kabul etmezsem ailemi de içeri alacaklarını söyledi. Ben bunun için hakime bu şekilde ifade verdim."
Soner Özbeğ'in eşi Sibel Özbeğ, duruşmalara katılmazken diğer sanıklar suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, Soner Özbeğ'i 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, herhangi bir ceza indirimi uygulamadı. Duruşmalara katılmayan ve hakkında yakalama kararı bulunan Sibel Özbeğ'in dosyası ayrılırken diğer sanıklar beraat etti.

Kaynak: DHA