Görüş Bildir

Kayyım eylemi!

HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanın görevden alınmasından sonra HDP'nin başlattığı " demokrasi Nöbeti" 28'inci gününe girdi.

Kayyım eylemi!

İçişleri Bakanlığı talimatıyla Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyumlara karış başlatılan HDP'lilerin başlattığı nöbet eylemi sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’nde 28’inci gününde devam eden eylem öncesi alan polis bariyerleriyle çevrildi, cadde ve sokak başlarına zırhlı polis araçları konumlandırıldı. Nöbete, HDP Milletvekilleri Musa Farisioğulları, Semra Güzel, Saliha Aydeniz ve Mahmut Toğrul katıldı. Nöbet eylemine görevden alınan Dr. Selçuk Mızraklı da katıldı.

YÜRÜYÜŞE SLOGANSIZ İZİN

Merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkında bir araya gelen bir grup HDP’li buradan nöbet eyleminin yapıldığı Lise Caddesi’ne yürüyüş yapmak istedi. Polis buna izin verilmeyeceğini bildirdi. Yapılan müzakereler sonucu kitle eylem alanına slogan atmadan yürüdü. Eyleme, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eyüp Şube Eş Başkanı Nergiz Güzel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman ve Ağuçan Ocağı Pirlerinden Aziz Güler katıldı. Pir Aziz Güler’in okuduğu duadan sonra nöbet eylemine katılanlara aşure dağıtıldı.

‘ANNELERİN DUYGULARI İLE PROVAKASYON YAPILIYOR’

Oturma eyleminden sonra basın açıklaması yapıldı.  HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, partisinin Diyarbakır il binasının önünde yapılan eyleme değindi. HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Kulp'ta 7 kişinin öldüğü saldırıdan HDP'yi sorumlu tutarak hedef gösteren Yeni Şafak Gazetesi’ne tepki gösterdi.  Konuşmaların ardından yapılan 10 dakikalık oturma eyleminden sonra kitle dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi