Kck yapısını bilmiyorum!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında sorgulayan belediye işçisi Ümit Aydın, 3 yıl sonra hakim karşısına çıkarıldı.

Kck yapısını bilmiyorum!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında sorgulayan belediye işçisi Ümit Aydın, 3 yıl sonra hakim karşısına çıkarıldı. Terör örgütü kck'nın Türkiye Meclisi yapılanmasında "yargı sorumlusu" olduğu iddia edilen Ümit Aydın, iddiaları kabul etmedi. Aydın, içinde faaliyet yürüttüğü iddia edilen terör örgütü kck'nın ideolojik, siyasi ve sosyal alanları ile yargı, yürütme ve yasama gibi yapılarından haberi olmadığını iddia etti. Aydın, sadece BDP'li bir yönetici olduğunu savundu.

KCK ana davasının 54'üncü duruşmasını özel yetkili Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 95'i tutuklu 152 sanığın yargılandığı ana dava duruşmasına tutuklu 66 sanık hazır bulunurken 29 sanık raporla olduğu gerekçesiyle katılmadı.

Mahkeme Başkanı Bekir Türksoy, yoklama yaptıktan sonra sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, geçtiğimiz hafta İzmir'de yakalanarak Diyarbakır'a getirilen ve daha sonra tutuklanan firari sanık Ümit Aydın'ın adres ve kimlik bilgilerine doğruladıktan sonra, bu sanıkla ilgili delillerin ikamesine geçti.

Aydın, rahatsızlığından dolayı mahkeme heyetine oturarak cevap vermek istediğini iletti, heyet de bu talebi kabul etti. Mahkeme başkanı Türksoy, sanık Aydın'ın evinde ele geçirilen dijital delilleri okudu.

BAYDEMİR'İ SORGULAYAN İŞÇİ

Delillerde Aydın'ın evinde kck Türkiye Meclisi'nin ekoloji ve yerel yönetimler birimi ile ilgili raporların bulunduğu belirtilerek, bu belgelerde kck'nın dört ayaklı paradigmasından biri olan kooperatifler kapsamında köy komünlerinin gerçekleştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Okunan belgelere göre, Aydın'ın evinde BDP'li belediyelerin, kck Türkiye Meclisi tarafından ele geçirilmesi için izlenecek yol ve yapılacak çalışma örnekleri bulundu. Aydın'ın evinde belediyelerin ele geçirilmesi için kck'nın alanlarından görüşlerin istendiğinin belirtildiği ancak bazı alanlarının henüz görüş bildirmediği kaydedildi.

"BELEDİYE VE ESNAFIN KAVGASINA KCK MAHKEMESİ BAKMIŞ"

KCK'nın yargı alanında faaliyet yürüttüğü iddia edilen Aydın'ın evinde gele geçirilen belgelerde, kck yargısının yargılama faaliyetleri yürüttüğünü ortaya çıkardı. Batman'da belediye ile esnafların karıştığı bir kavgayı çözmek için çalışmaların yapıldığı ve tarafların savunmalarının alındığını gösteren belgelerin bulunduğu belirtildi. Mahkeme heyeti ayrıca Batmanlı bazı kişilerle ilgili sorunların çözümü için çalışmalar yürüttüğünü belirti.

BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNE ÖRGÜT YEMİNİ ETTİRMİŞ"

Mahkeme heyeti Aydın'ın evinde  kck'nın yemin metninin bulunduğunu hatırlatarak, başka belgelerde de belediye başkanları, meclis üyeleri ve diğer çalışanları bu yeminin ettirildiğini hatırlattı. Aydın'dan ele geçirilen kck yemin metni şöyle: "Her şart altında halkların iradesini esas alarak demokratik ve konfederal bir Kürdistan'ın inşası için çalışacağıma, Kürdistan ve Anadolu halkları için kadın özgürlüğüne ve ekolojiye dayalı demokratik bir toplumsal düzeni hedef alacağıma, Demokratik Konfederalizm bayrağı altında örgütlü, iradeli bir halklar topluluğu ve çağdaş bir toplum için çalışacağıma, demokratik Ortadoğu ve özgür Kürdistan şiarı altında barış, halkların kardeşliği ve özgür birliğinden yana olacağıma, bütün dinlere, etnik ve mezhepsel kimliklere hoşgörülü ve saygılı yaklaşacağıma, çalışmalarımda hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, eşitlik ve özgürlük temelinde Kürdistan ve Türkiye halklarının haklarını, çıkarlarını ve birliğini layıkıyla savunacağıma, önderliğe, tüm devrim şehitlerine, demokratik ulusal değerlere, halklara ve sözleşmeye bağlı kalacağıma dair tarih, insanlık ve halkların huzurunda tüm kutsal değerlerim ve şerefim üzerine ant içerim."

EYLEMCİLERE kck YARGISI AVUKAT ATAMIŞ

Mahkeme başkanı Türksoy'un okuduğu belgelere göre, kck yargı alanında görev yapan Aydın, kck hukuk faaliyetlerini yürüttüğü iddia edilen Muharrem Erbey'i arayarak, Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarını bahane ederek eylem yapan ve gözaltına kişilere avukat atanmasını sağlamış. Aydın, Erbey'e bölge genelindeki gözaltıların isim listesini hazırlamasını ve atanan avukatlara da itiraz dilekçesinin hazırlatılmasını istiyor. Duruşmada söz alan sanık Aydın, Kürtçe yaptığı savunmada, iddiaları kabul etmedi. Aydın, iddia edilen kck alanları hakkında bilgisinin olmadığını ancak BDP'de yönetici olduğunu savundu. Söz alan Muharrem Erbey ise telefon görüşmesinde Aydın'dan talimat almadığını İHD Başkanı olduğu için günlük ve haftalık raporlar hazırladığını ve bunu isteyen BDP'ye gönderdiğini anlattı. Aydın'ın avukatı Meral Beştaş ise müvekkilinin daha önce karaciğer nakli ameliyatı olduğunu, yüzde 20 yaşam fonksiyonu olduğunu hatırlatarak, tutuklu yargılanmasının kendisi için işkence olduğunu belirtti.

KATİBİYLE BİRLİKTE BAYDEMİR'İ SORGULAMIŞTI

Diyarbakır'da devam eden terör örgütü kck ana davasının sanıklarından Ümit Aydın, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yakalandı. PKK'yı da bünyesinde bulunduran kck'nın yargı görevlisi olduğu iddia edilen Ümit Aydın'ın, katibi olduğu öne sürülen kck sanığı Seda Akbaş Can ile birlikte 2008 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i sorguladığı ortaya çıkmıştı. kck ana davasının iddianamesindeki ek klasörlerde yer alan ses kayıtlarında Ümit Aydın'ın, kck adına Baydemir'i, 2008'de Öcalan'a özgürlük için yapılan eylemlere yeterince destek vermediği gerekçesiyle yargıladığı belirtilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz