Görüş Bildir

KCK'da Van Davası yarın

Van ve ilçelerinde 7 Haziran 2012 tarihinde "KCK" adı altında yapılan operasyonlarda tutuklanan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 kişinin ilk duruşması 22 Ocak Salı günü görülecek. Duruşmaya Türkiye ve Avrupa'dan çok sayıda sivil toplum örgütü, insan hakları dernekleri, siyasi parti temsilcileri ile bölge ve Van Barosu'ndan avukatlar katılacak.

KCK'da Van Davası yarın

Van ve ilçelerinde 7 Haziran 2012 tarihinde 'KCK' adı altında yapılan operasyonlarda tutuklanan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 kişinin ilk duruşması 22 Ocak Salı günü görülecek. Duruşmaya Türkiye ve Avrupa'dan çok sayıda sivil toplum örgütü, insan hakları dernekleri, siyasi parti temsilcileri ile bölge ve Van Barosu'ndan 100 avukat katılacak. Duruşmanın görüleceği Van M Tipi Cezaevi Salonu'nda tüm hazırlıklar tamamlanırken, Kaya ve beraberindekilere destek vermek amacıyla da binlerce kişi o gün cezaevi önünde toplanacak. Yurtiçi ve yurtdışından gelecek misafirler için cezaevi önünde bulanan boş arazide çadırlar kurulacak ve halk duruşmanın sonucunu bekleyecek.

KCK DAVASI BAŞLIYOR

Duruşma ile ilgili görüşlerini dile getiren Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, yapılan hukuksuzluğa tüm sivil toplum ve Van halkının karşı çıkması gerektiğini söyledi. 22 Ocak'ta yapılacak ilk duruşmada halkın belediye başkanlarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Abi, duruşma günü tüm belediye olarak belediye başkanlarına sahip çıkmak için orada olacaklarını kaydetti. Abi, "Haksız ve hukuksuz bir şekilde yaklaşık 8 aydır belediye başkanımız cezaevinde tutuluyor. Bu halkın iradesi ile seçilen ve bu halka hizmet etmek için belediyeyi seferber eden belediye başkanımızın orada bulunmasını hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Burada yargılanan Bekir Kaya değil, halkımızdır, bizleriz. Bu nedenle belediye başkanımız ve beraberindekilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Kaçma, delilleri karartma gibi bir durumu olmamasına karşın, belediye başkanımızın bu kadar süredir halkından kopartılması ne hukuki ne de ahlakidir" şeklinde konuştu.

Tüm Van halkının 22 Ocak günü iradelerine sahip çıkmaya çağıran Abi, "Halkımız orada belediye başkanı ve siyasetçilerine en iyi şekilde sahip çıkacaktır. Umuyoruz ki, halkımız belediye başkanlarını alarak dönecektir" dedi.

 

YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA

Van Merkez ve ilçelerinde 7 Haziran'da 'KCK' adı altında yapılan operasyon kapsamında; Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Asrın Hukuk Bürosu avukatı Cüneyt Caniş, Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler, Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Şirin Yıldız, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Başkale eski İlçe Başkanı ve DTK üyesi Derviş Polat, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, BDP Erciş eski İlçe Başkanı Veli Avcı ve BDP Van Merkez İlçe Başkanı Halis Çakır gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Dosya kapsamında Bostaniçi Belediye Bakanı Nezahat Ergüneş, BDP eski İl Eşbaşkanı Mihriban Şah ile Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 'Örgüte üye olmak' ile suçlanan şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 710 sayfalık iddianame Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi