Görüş Bildir

Kürt vekiller, Gülen'in desteğinden memnun

Ahmet Türk, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan barış görüşmeleri için Fethullah Gülen’in desteğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kürt vekiller, Gülen'in desteğinden memnun

Pazar günü kendi resmi sitesi olan herkul.org’da yayınlanan haftalık konuşmasında “sulhta hayır vardır” diyerek, “Barışı korumak için her türlü adım atılmalı ve alınması gereken her önlem de alınmalıdır” vurgusunu yaptı.

Türk ayrıca, geçtiğimiz hafta barış görüşmeleri kapsamında İmralı’da Öcalan’la görüşmesine ilişkin Gülen’in verdiği mesajları “olumlu” olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

ÖCALAN ÇÖZÜM ANAHTARINI ELİNDE TUTUYOR

CNN Türk’teki canlı yayında konuşan Ahmet Türk, kürt sorununun çözümü için Öcalan’ın anahtarı elinde tuttuğunu söyledi. Öcalan ve devlet yetkilileriyle barış görüşmelerinin yeterince etkili olamadığına ilişkin bir soruya Türk “İmralı’nın pozisyonu çözümü gerçekleştirme yeteneğine sahiptir ancak 1999’dan beri İmralı adasında tutuluyor.” Cevabını verdi.

Türk ayrıca, barış görüşmelerinde Öcalan’ın önemsenmesi gereken baş aktör olması gerektiğini söylediği zaman parti üyelerinin eleştirileri hatırlatıldığında “Abdullah Öcalan karar verecek kişidir. Biz karar vericiler değiliz” dedi.

Türk, müzakerelerin açık yapılmasının daha sağlıklı olacağına inandığını da söyledi.

Türk, PKK’nın şehir yapılanması KCK ile ilgili de çoğu örgütle ilgisi olmayan yaklaşık 10 bin kişinin soruşturma geçirdiğini de belirtti. Aynı kaygıları Öcalan’ın da taşıdığını vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi