Kurtuluşa dua edelim!

Berat Gecesi'nin önemine ve faziletine dikkat çeken bir mesaj yayınlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşlardan insanlığın karşı karşıya bulunduğu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehlikesinin bertaraf edilmesi için dua etmelerini istedi.

Kurtuluşa dua edelim!

İsa İPEK

DİYARBAKIR-Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed sallallâhu aleyhi ve selleme (SAV), Cebrail  aleyhisselâm (AS) tarafından vahiy ile peygamberliğinin bildirildiği, şaban ayının on dördünü on beşine bağlayan gece olan Berat Gecesi  dolayısıyla mesaj  yayınlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, insanlığın büyük bir felaketle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek bu kutlu gecenin bol dua ve ibadetle değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Beyoğlu mesajında,zor günlerin atlatılması için sabır, birlik ve beraberlik mesajı da verdi.

“Dua Ederek Değerlendirelim”

Başkan Beyoğlu,”İnsanlık tarihin en bu büyük dramlarından birini yaşıyor. Sorun küresel,mücadelemiz ulusal. Ülkemiz, bu anlamda bir milli mücadele veriyor. Yüce rabbimizin samimi duygularla edilen dua ve yakarışları kabul ettiği bu ulvi ve müstesna geceyi iyi değerlendirelim. İnsanlığın kurtuluşu,islam alemi ve ülkemizin sağlığı ve huzuru için bol bol dua edip ibadet yapalım. Millet olarak  mücadelemizi sabırla verelim,birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Bu gece aynı zamanda yaklaşmakta olan Ramazan ayının müjdecisidir. Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesinin; Milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Gecemiz mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz