Görüş Bildir

Maliki'den PKK kartı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümeti yetkililerinin Cemil Bayık ile Bağdat'ta görüştükleri iddia edildi.

Maliki'den PKK kartı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin partisinden adını vermeyen bir üst düzey yetkili, Irak hükümetinin PKK yöneticilerine rahat hareket etmeleri için Irak pasaportu verdiğini ve bazı yaralıların Irak'ta tedavi edildiğini söyledi. Daha önce de gündeme gelen PKK- Bağdat görüşmesi ile ilgili konuşan PKK sözcüsü Ahmet Deniz ise, gerektiğinde Irak merkezi hükümeti ile görüşebileceklerini söyledi.

Avrupa'da yayımlanan 'Rudaw' adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Ankara-Bağdat arasında yaşanan sorunlar nedeniyle Bağdat hükümetinin Türkiye ile çatışan PKK ile yakın ilişkiler içerisine girdiği ve bu anlamda bir süre önce PKK yöneticilerinin Bağdat'ta giderek Maliki hükümetinden bazı yetkililer ve İran'ın Bağdat Büyükelçisi ile görüştükleri ileri sürüldü.

KYB YETKİLİLERİ DURUMU AÇIKLADI

Irak Kürdistan Yurtsever Birliği üst düzey yöneticisi Ferit Esesert, Maliki hükümeti'nin şu anda PKK ile ilişkilerinin iyi olduğunu ve Ankara'yı bu konuda sıkıştırmaya çalıştığını söyledi. Bağdat'ta giderek Maliki hükümetinin bazı yetkilileri ve İran'ın elçisi ile görüşen PKK yöneticisinin ise Cemil Bayık olduğunu öne süren site, adını vermeyen IKYB'li üst düzey bir yetkilinin Bağdat hükümetinin PKK'lı yöneticilere rahat dolaşmaları için Irak pasaportu verdiği ve bazı yaralıların tedavinin yapılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

'DİPLOMASİ YÜRÜTMEK PKK'NIN HAKKI'

PKK yöneticilerinin Bağdat'ta Maliki hükümeti ile görüşüp görüşmediği ile ilgili soruları yanıtlayan PKK sözcüsü Ahmet Deniz ise, PKK'nın diplomasi yürütmeye hakkı olduğunu ve kim isterse onlarla görüşebileceklerini söyledi. Deniz, Maliki ile görüştükleri haberlerini reddetmeyerek, "Kürtlerin hakları ve sorunların çözümü için bizimle görüşmek isteyen bize yol göstermek isteyen herkesle görüşürüz. Bizi kabul edenleri bizde kabul ederiz. Türkiye, Kürt sorununun çözümü konusunda bizimle oturup konuşmak isterse biz onlarla da konuşuruz. Eğer Irak hükümeti sorunların çözümü için bize yol gösterirse biz onlarla da oturup konuşuruz."

PKK'dan ayrılan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan da, PKK- Bağdat ilişkileri konusunda, Irak, İran ve Suriye arasında şu anda iyi ilişkiler olduğunu ve Irak'ın PKK'yı da yanlarına çekmek istediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi