Görüş Bildir

Mehmetçik'e moral verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hakkari'de Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Mehmetçik'e moral verdi

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Erbaş ve beraberindeki heyeti, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz karşıladı. Mehmetçik'e akşam namazını kıldıran Erbaş, namazdan sonra askerlerle yemek yedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Erbaş, yemek esnasında yanında bulunan Jandarma Uzman Çavuş İhsan Ocakdan'ın amcası İsmail Ocakdan ve Jandarma Er Gökber Kublay'ın babası Abdurrahman Kublay'ı telefonla arayarak görüştü.

Erbaş, açıklamada yer alan ifadelerinde, bu milletin şehit ve gazi torunları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

ERBAŞ MEHMETÇİKLE

"Bizler vatan, bayrak, ezan, devlet deyince hiçbir engelden korkmadan, sakınmadan koşan milletin, medeniyetin çocuklarıyız. Asker, sivil, herkes gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içmeye hazır. Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Bayrağımız şehitlerin kanı üzerinde yansıyan hilal ve yıldızdan oluşmaktadır. O bayrağımıza her baktıkça bize şehitliği hatırlatmaktadır. Bize vatanın ne kadar mukaddes olduğunu hatırlatmaktadır. Vatan sevgisinin imandan geldiğini bize hatırlatmaktadır."

Askerlerle yediği yemeğin, hayatında yediği en lezzetli yemeklerden biri olduğunu vurgulayan Erbaş, "Yemeklerin lezzeti, o yemekleri paylaşan insanların güzelliklerinden ortaya çıkıyor. Sizlerin güzelliği, sizlerin sevgisi, kalplerimizin birlikte atıyor olması bu yemeklerin lezzetini daha da arttırdı." ifadelerini kullandı.

Ziyarete Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da katıldı.

Erbaş ayrıca, iki yıl önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın baba evini ziyaret etti.

Şehidin babası Salih Özatak'a başsağlığı dileklerini ileten Erbaş, Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra sonra şehit için dua etti ve baba Özatak'a Kur'an-ı Kerim ile bayrak hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi